Ga terug
+ servings
Gemarineerde kipsaté's met watermeloen en noedels / www.eenlepeltjelekkers.be

Gemarineerde kipsaté met watermeloen en noedels

Deze gemarineerde kipsaté maak je eenvoudig op de barbecue, of in de pan. Met de frisse watermeloensalade en noedels krijg je een verrassend zomers gerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vietnamees
Porties 4 personen

Equipment

  • barbecue of (grill)pan
  • satéstokjes

Ingrediënten
  

  • 100 ml vissaus
  • 150 ml kristalsuiker
  • 1 limoen alleen het sap
  • 6 teentjes look geperst
  • 500 g kippenboutfilet in blokjes
  • 1 scheutje olie
  • peper en zout

Voor de watermeloensalade

  • 400 g watermeloen
  • 1 bosje munt gehakt
  • 1 bosje koriander gehakt
  • 3 lente-uitjes gehakt
  • 1 limoen alleen het sap

Voor de noedels

  • 100 g fijne rijstnoedels
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el vissaus
  • 1 el kristalsuiker

Om te serveren

  • 50 g sojascheuten
  • 1 limoen in partjes gesneden
  • 1 rode chilipeper fijngehakt

Instructies
 

  • Meng vissaus, kristalsuiker, limoensap en look tot een marinade.
  • Voeg er de kipblokjes aan toe en laat in een afgesloten kom minstens 2 uur en liefst een hele nacht marineren.
    Kip marineren / www.eenlepeltjelekkers.be

Voor de watermeloensalade

  • Verwijder de schil van de watermeloen en snijd in blokjes.
  • Hak de kruiden en lente-uitjes en roer door de watermeloen.
  • Sprenkel er het limoensap over.
    Watermeloensalade / www.eenlepeltjelekkers.be

Voor de noedels

  • Week de fijne rijstnoedels in recent gekookt water tot ze zacht zijn. Giet af.
    Rijstnoedels / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Roer rodewijnazijn, vissaus en kristalsuiker tot een dressing en roer door de noedels.

Voor de kipsaté

  • Neem de kippenblokjes uit de marinade en dep droog.
  • Rijg aan satéstokjes.
    Kip aan saté's rijgen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Bak de kipsaté's goudbruin en gaar in een scheutje olie op de grillpan of gaar ze op de barbecue. Strijk ze dan in met oilijfolie voor je ze op de rooster legt.
  • Kruid bij met peper en zout.
  • Kook intussen de marinade in tot siroop (+/- 15 min.).
  • Wentel de saté's door de ingekookte marinade.

Om te serveren

  • Verdeel watermeloensalade en noeldes over 4 borden.
  • Leg er een kipsaté bij.
  • Garneer met sojascheuten, limoenpartjes en chilipeper.
  • Serveer de gemarineerde kipsaté met noedels en watermeloen.
    Gemarineerde kipsaté met watermeloen en noedels boven 3 borden / www.eenlepeltjelekkers.be

Notities

  • Begin een dag op voorhand aan dit recept. Zo heeft de kip voldoende tijd om alle smaken uit de marinade op te nemen. Het minimum is 2 uur, maar hoe langer het vlees kan marineren, hoe smaakvoller het resultaat.
  • Spoel de noedels met koud water. Ik gaar de noedels door ze te laten weken in een kom met recent gekookt water (uit de waterkoker). Eens ze er 5 minuutjes in gelegen hebben, zijn ze gaar. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water. Zo gaan ze niet kleven.
  • Bak de gemarineerde kipsaté op middelmatig vuur. Als je ze boven het heetste stuk van de barbecue bakt, zullen ze snel verbranden door de grote hoeveelheid suiker in de marinade. Kies dus voor middelmatige warmte,
Trefwoord chili, karamel, kip, koriander, limoen, munt, noedels, rijstnoedels, saté, sojascheuten, vissaus, watermeloen
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!