Doe suiker en water in een kommetje en breng zachtjes aan de kook.
Roer en laat doorkoken tot de suiker volledig opgelost is.
Neem van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de suikersiroop samen met aardbeien, yoghurt en amandelpoeder in de blender.
Mix glad.
Draai het mengsel in de ijsmachine tot ijs.
Serveer de frozen yoghurt met aardbei en amandel.
Notities
Zet de kom van de ijsmachine tijdig in de vriezer. Ja, ik spreek uit ervaring. Op het moment dat ik ijs wil draaien, kom ik al te vaak tot de constatering dat mijn kom nog niet in de vriezer staat. En die heeft toch wel een nachtje nodig om écht goed ijs te kunnen draaien. Bewaar hem na gebruik dus gewoon meteen in de vriezer. Dan kan je altijd meteen ijsjes draaien. Als je zo'n fancy zelfvriezend exemplaar hebt, kan je deze tip natuurlijk verticaal klasseren.
Zeef de ijsbasis eventueel als je hem volledig glad wilt. Aardbeien hebben nu eenmaal van die pitjes aan de buitenkant. Met een goeie blender kom je al een heel eind, maar als je echt zeker wilt zijn van een volledig glad ijs, kan je het mengsel best zeven voor je het tot ijs draait.
Neem het ijs een half uur voor gebruik uit de vriezer. Zoals hierboven al gezegd, is zelfgemaakt ijs dikwijls keihard als je het net uit de vriezer haalt. Haal het er dus tijdig uit, en laat het een half uurtje in de koelkast staan. Zo wordt het ijs schepbaar, zonder dat de randen al te veel beginnen smelten.