Hapje met asperges, geitenkaas en muntgremolata
Dit hapje met asperges, opgeklopte geitenkaas en frisse muntgremolata is eenvoudig te maken, maar geeft toch een echte smaakexplosie. Romige geitenkaas, frisse asperges en kruidige muntgremolata combineren perfect tot een origineel aperitiefhapje.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Borrelhapje, Lunch
Keuken Belgisch, Italiaans
1/2 ciabatta scheutje olijfolie 2 teentjes look gepeld 150 g groene aspergepunten peper en zout Voor de opgeklopte geitenkaas 150 g zachte geitenkaas type chavroux 75 g roomkaas natuur type st môret 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel olijfolie Voor de muntgremolata 4 takjes munt alleen de blaadjes 1 citroen alleen de zeste
Direct in je mandje bij
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de ciabatta in een crostini, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Bak in tien minuten goudbruin in de oven.
Neem uit de oven en wrijf in met look. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur.
Bak er de asperges in aan tot licht geroosterd. Kruid bij met peper en zout
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Voor de opgeklopte geitenkaas Doe geitenkaas, roomkaas, citroensap en olijfolie in de pot van de foodprocessor en kruid bij met zwarte peper.
Laat de machine draaien tot je een romig mengsel krijgt. Als je geen foodprocessor hebt, kan je alles ook met een handmixer opkloppen.
Zet in de koelkast tot gebruik.
Om te serveren Je kan dit ofwel op de geroosterde broodjes, of gewoon op een bord (zodat iedereen zijn eigen toastje kan maken) serveren.
Begin met de opgeklopte geitenkaas, en drapeer er de asperges op.
Strooi er tot slot de muntgremolata over.
Serveer.
Trefwoord aperitiefhapje, asperge, ciabatta, citroen, crostini, geitenkaas, hapje, munt, olijfolie, stokbrood, toast