Ga terug
+ servings
Asperges met gepocheerd ei, zalm en zure room_vierkant / www.eenlepeltjelekkers.be

Asperges met gepocheerd ei, zalm en zure room

Deze verrassende combinaties van gewokte asperges met gepocheerd ei, sla, zalm en zure room kan je perfect op een etentje serveren. Maar ook als snelle lunch doet dit gerecht het goed.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 500 g witte asperges geschild en houtige uiteinden verwijderd
  • arachideolie
  • 1/2 krop sla blaadjes losgemaakt en schoongemaakt
  • 125 g zure room 30% vetgehalte
  • 1/2 citroen alleen het sap
  • 150 g gerookte zalm in stukjes gesneden
  • 1 bosje bieslook fijngehakt
  • peper en zout

Voor de gepocheerde eieren

  • 4 eieren kraakvers
  • scheutje azijn

Instructies
 

  • Snijd de asperges in schuine hapklare stukjes.
    Asperges, sla, zalm en bieslook
  • Breng intussen een grote pot water met een scheutje azijn aan de kook voor de eieren.
  • Verhit een scheutje olie in de wok op middelhoog vuur.
  • Roerbak er de aspergestukjes in, tot ze goudbruin zijn.
    Asperges wokken
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de sla toe en wok tot deze geslonken is.
    Sla aan asperges toevoegen en wokken
  • Zet het vuur laag, voeg de zure room en het citroensap toe en laat zachtjes aan de kook komen.
  • Voeg intussen de zalm toe aan het aspergemengsel en laat even doorwarmen.
  • Kruid met bieslook, peper en zout, en houd warm.

Voor de gepocheerde eieren

  • Breek de eieren één voor één in een fijne zeef, zodat het waterige eiwit weg loopt.
  • Zorg dat het water net onder het kookpunt blijft en niet borrelt.
  • Maak een klein draaikolkje door in het water te roeren en laat er een ei invallen.
  • Laat een drietal minuten pocheren en laat dan uitlekken op een keukenpapier.
  • Herhaal met de andere eieren.
  • Serveer de gewokte asperges met gepocheerd ei, zalm en zure room.
Trefwoord asperges, bieslook, ei, gerookte zalm, zalm, zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!