Verhit 2 el olijfolie in een braadpan op hoog vuur en bak er het gehakt goudbruin en knapperig in. Schep het gehakt op een bord en houd apart.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit er de ui, de wortel, de selderij en ¾ van de oregano met een snufje zout ca. 15 minuten op matig vuur in tot de groenten zacht zijn. Roer regelmatig door.
Doe het gehakt terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn. Breng aan de kook en laat de wijn tot de helft inkoken.
Voeg de tomaten en 200 ml water toe en laat het geheel ongeveer 1 uur en 30 minuten sudderen tot de saus wat ingedikt is.
Breng de ragù op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af.
Verdeel de pasta over borden en schep er de ragù bovenop.
Bestrooi met de overige oregano en parmezaan.
Serveer de pasta met lamsragù.
Trefwoord lam, pasta, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!