Ga terug
+ servings
Pasta met lamsragù / www.eenlepeltjelekkers.be

Pasta met lamsragù

Deze pasta met lamsragù vraagt weinig inspanning, maar wel wat tijd. Zo krijgt de saus een volle smaak. Serveer met parmezaan en verse oregano.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 50 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 el olijfolie
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 wortels geschild en fijngehakt
  • 2 stengels bleekselder fijngehakt
  • 1 bosje oregano +/- 20 g, alleen de blaadjes
  • zout en peper
  • 150 ml rode wijn
  • 800 g kerstomaten in blik
  • 300 g pasta bijv. tagliatelle
  • parmezaan fijngeraspt

Instructies
 

  • Verhit 2 el olijfolie in een braadpan op hoog vuur en bak er het gehakt goudbruin en knapperig in. Schep het gehakt op een bord en houd apart.
    Lamsgehakt aanbakken / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit er de ui, de wortel, de selderij en ¾ van de oregano met een snufje zout ca. 15 minuten op matig vuur in tot de groenten zacht zijn. Roer regelmatig door.
  • Doe het gehakt terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn. Breng aan de kook en laat de wijn tot de helft inkoken.
  • Voeg de tomaten en 200 ml water toe en laat het geheel ongeveer 1 uur en 30 minuten sudderen tot de saus wat ingedikt is.
    Kerstomaten toevoegen aan de saus / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Breng de ragù op smaak met peper en zout.
    Lamsragu laten inkoken / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af.
  • Verdeel de pasta over borden en schep er de ragù bovenop.
  • Bestrooi met de overige oregano en parmezaan.
  • Serveer de pasta met lamsragù.
Trefwoord lam, pasta, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!