Kip met marsala en dragon
Deze kip met marsala en dragon past zowel op een doordeweekse dag als een etentje. Dragon zorgt voor een frisse toets; marsala geeft voldoende warmte.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
- scheutje olijfolie
- 600 g kippenboutfilet in repen gesneden
- peper en zout
- 1 el paprikapoeder
- 1 ui gepeld en fijngehakt
- 2 teentjes look geperst
- 2 rode paprika's schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 250 g kastanjechampignons schoongemaakt en in kwarten gesneden
- 70 g tomatenpuree
- 1 el bloem
- 150 ml marsala
- 250 ml kippenbouillon
- 250 ml lichte room
- 3 el ketchup
- 6 takjes dragon alleen de blaadjes, gehakt
Direct in je mandje bij
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok op middelhoog vuur.
Bak er de kippenblokjes goudbruin in aan. Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
Schep uit de pan en verlaag het vuur.
Fruit ui en look in dezelfde pan tot glazig.
Voeg de paprika toe en bak even mee.
Doe er dan ook de champignons bij en roerbak tot ze beginnen te kleuren.
Voeg er de kip opnieuw aan toe, lepel er de tomatenpuree bij en bestuif met bloem.
Bak 2 minuten mee.
Blus met de marsala en laat grotendeels verdampen.
Giet er nu de bouillon, room en ketchup bij, en breng zachtjes aan de kook.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Neem van het vuur en roer er de dragon door.
Serveer de kip met marsala en dragon.
Trefwoord champignong, dragon, kip, marsala, paprika, room