Vietnamese noedels met filet pur
Deze Vietnamese noedels met filet pur zijn snel klaar, eenvoudig te bereiden en lekker gezond. De saus zorgt voor pit, de groenten maken het gerecht fris en licht.
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Vietnamees
Voor de saus 1 rode chili steelaanzet & zaadlijsten verwijderd 1 teentje look gepeld 1 el gember geraspt 1,5 el suiker 3 el water 2 el limoensap 2 el rijstazijn 2 el vissaus Voor de steak 300 g filet pur kamertemperatuur 2 tl sesamolie peper en zout naar smaak Erbij 250 g rijstnoedels gaar 2 wortels geschild en in linten getrokken met een dunschiller 200 g sojascheuten gespoeld 1 bosje lente-ui schoongemaakt en fijngehakt 1 bosje koriander fijngehakt 1 limoen in partjes
Direct in je mandje bij
Maak eerst de saus. Hak de chilipeper fijn en pers de look.
Meng met gember, suiker, water, limoensap, rijstazijn en vissaus.
Verwarm op zacht vuur tot de suiker gesmolten is.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereid de filet pur. Dep de filet pur droog en wrijf in met sesamolie.
Kruid royaal met peper en zout.
Schroei in een hete pan tot alle zijden goudbruin zijn.
Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
Om te serveren. Verdeel het vlees over 4 borden en garneer met rijstnoedels, wortels, sojascheuten, lente-ui, koriander, limoen en de saus.
Serveer de Vietnamese noedels met filet pur.
Trefwoord gember, koriander, limoen, noedels, rundvlees, steak, wortel