Ga terug
+ servings
Warmgerookte zalm met gemarineerde venkel / www.eenlepeltjelekkers.be

Warmgerookte zalm met gemarineerde venkel

Dit voorgerecht van warmgerookte zalm met gemarineerde venkel, appel en radijs is volledig vooraf te bereiden en kost weinig tijd. Perfect voor een feestje!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • ½ venkel schoongemaakt
  • 100 ml rijstazijn
  • 4 el kristalsuiker
  • 1 el fijn zeezout
  • ½ tl roze peperbolletjes
  • 1 bosje radijzen schoongemaakt
  • 1 groene appel gewassen
  • 1 bosje lente-ui schoongemaakt en fijngehakt
  • klein bosje dille fijngehakt
  • 250 g warmgerookte zalm in stukjes getrokken
  • 40 g bio rode bietscheuten

Voor de saus

  • 100 ml zure room
  • 1 el citroensap
  • 1 el gerapste mierikswortel
  • 1 tl vloeibare honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schaaf de venkel flinterdun met een mandoline.
  • Verwarm azijn, suiker en zout samen tot suiker en zout zijn opgelost.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur, roer er de roze peper door en laat er de venkelplakjes +/- 30 minuten in marineren.
  • Schaaf de radijzen en appel in fijne plakjes op de mandoline. Bewaar tot gebruik in ijswater met een scheutje citroen om verkleuren te voorkomen.
    Appel, gemarineerde venkel, radijzen, lente-ui en rode bieten scheuten / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Laat de venkel uitlekken en meng met radijs, lente-ui en dille.
  • Maak de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Schep een lepel saus op de borden en zet er dresseerringen op.
  • Schep er eerst de zalm, enkele plakken appel en tot slot de venkelsalade op.
  • Verwijder voorzichtig de dresseerringen en werk af met rode bietscheuten.
  • Serveer de warmgerookte zalm met gemarineerde venkel en geef er de rest van de saus bij.

Notities

Voorbereiden: je kan de groenten en saus volledig vooraf maken. 
Trefwoord appel, feestrecept, kerst, kerstkoken, radijs, venkel, warmgerookte zalm, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!