Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warmgerookte zalm met gemarineerde venkel
Dit voorgerecht van warmgerookte zalm met gemarineerde venkel, appel en radijs is volledig vooraf te bereiden en kost weinig tijd. Perfect voor een feestje!
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Voorgerecht
Keuken
Belgisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
½
venkel
schoongemaakt
100
ml
rijstazijn
4
el
kristalsuiker
1
el
fijn zeezout
½
tl
roze peperbolletjes
1
bosje
radijzen
schoongemaakt
1
groene appel
gewassen
1
bosje
lente-ui
schoongemaakt en fijngehakt
klein bosje
dille
fijngehakt
250
g
warmgerookte zalm
in stukjes getrokken
40
g
bio rode bietscheuten
Voor de saus
100
ml
zure room
1
el
citroensap
1
el
gerapste mierikswortel
1
tl
vloeibare honing
peper en zout
Direct in je mandje bij
Instructies
Schaaf de venkel flinterdun met een mandoline.
Verwarm azijn, suiker en zout samen tot suiker en zout zijn opgelost.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur, roer er de roze peper door en laat er de venkelplakjes +/- 30 minuten in marineren.
Schaaf de radijzen en appel in fijne plakjes op de mandoline. Bewaar tot gebruik in ijswater met een scheutje citroen om verkleuren te voorkomen.
Laat de venkel uitlekken en meng met radijs, lente-ui en dille.
Maak de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Kruid naar smaak met peper en zout.
Schep een lepel saus op de borden en zet er dresseerringen op.
Schep er eerst de zalm, enkele plakken appel en tot slot de venkelsalade op.
Verwijder voorzichtig de dresseerringen en werk af met rode bietscheuten.
Serveer de warmgerookte zalm met gemarineerde venkel en geef er de rest van de saus bij.
Notities
Voorbereiden
: je kan de groenten en saus volledig vooraf maken.
Trefwoord
appel, feestrecept, kerst, kerstkoken, radijs, venkel, warmgerookte zalm, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!