Deze Thaise wortelsoep is licht en gezond, maar toch pittig, aromatisch en bovenal troostrijk. Snel op tafel, verrassend van smaak: net wat je nodig hebt!
5witte uienschoongemaakt, gehalveerd en in halve maantjes gesneden
snuifjefijn zeezout
1teentjelookgeperst
5cmgembergeraspt
1boskorianderalleen de stelen, grof gehakt
1elrode currypasta
1kgwortelsschoongemaakt en in rondjes gesneden
1courgettegeschild, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
1,5lgroentebouillon
1stengelcitroengrasgekneusd
5limoenblaadjes
Voor de afwerking
1boskorianderalleen de blaadjes, fijn gesneden
2lente-uitjesschoongemaakt en in fijne ringen gesneden
1rode chilipeperzaadlijsten en steelaanzet verwijderd, fijngehakt
1limoenin dunne plakjes
100mlkokosmelk
Direct in je mandje bij
Instructies
Verhit een scheutje olie in een soeppot.
Fruit er de uien in aan op laag vuur. Bestuif met een snuifje zeezout: hierdoor laten de uien hun vocht los en worden ze gemakkelijker zacht en zoet. Geef ze voldoende tijd, zodat ze boterzacht en licht gekleurd zijn.
Voeg look, gember, korianderstelen en currypasta toe en bak even mee tot het mengsel heerlijk begint te geuren. Dat duurt enkele minuten.
Voeg nu de wortels en courgette toe, en bak mee tot alle stukjes een beetje olie en warmte gekregen hebben.
Giet de bouillon erbij, en gooi ook citroengras en limoenblaadjes in de pot.
Laat 30 minuten op zacht vuur koken.
Vis met een vork het citroengras en de limoenblaadjes (het zijn er 5) uit de soep. Mix fijn met een staafmixer of in de blender. Die laatste geeft een nóg romiger resultaat.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met koriander, lente-ui, chili, limoen en kokosmelk.
Serveer de Thaise wortelsoep.
Trefwoord courgette, kokosmelk, koriander, wortel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!