Ga terug
+ servings
Supergemakkelijk brood zonder kneden / www.eenlepeltjelekkers.be

Supergemakkelijk brood zonder kneden

Dit brood zonder kneden is supergemakkelijk om klaar te maken, en toch krijg je een heerlijk rustiek brood met een krokante korst.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Brood
Keuken Belgisch
Porties 1 brood

Equipment

  • een gietijzeren stoofpot met deksel (diameter +/- 20 cm)

Ingrediënten
  

  • 410 g tarwebloem
  • 350 ml water
  • 2,5 tl instant gist
  • 1,5 tl fijn zeezout

Instructies
 

  • Roer bloem, water, gist en zout door elkaar in een grote kom met een houten lepel tot het deeg één geheel vormt.
  • Dek goed af met plasticfolie.
  • Laat minstens 12u rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 230 °C (boven- en onderwarmte) met je casserole (met deksel) erin.
  • Neem de pot uit de oven en leg er een vel bakpapier in.
  • Bebloem je handen en neem het deeg uit de kom.
  • Vorm er een bol van en laat in de casserole vallen.
    Deeg in warme casserole laten vallen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Dek af met het deksel en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Neem de pot uit de oven.
  • Neem er voorzichtig het brood uit en verwijder het bakpapier.
  • Bak nog 15 minuten in de oven op het rooster.
  • Neem uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster.
  • Serveer het supergemakkelijk brood zonder kneden.
Trefwoord brood, brood zonder kneden
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!