Hapje met zalm en dille
Dit hapje met zalm en dille is heel eenvoudig en snel te maken, maar toch heerlijk verrassend en origineel. Perfect voor een feestje.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Belgisch
- 200 g zalmfilet zonder vel en zo vers mogelijk
- 3 lente-uitjes schoongemaakt
- 125 g zure room
- 1 bosje dille gehakt
- rasp van 1/2 citroen bio
- peper en zout
- 50 g zeekraal
Direct in je mandje bij
Voorbereiding.
Snijd de zalmfilet in blokjes.
Snijd de lente-ui in schuine ringen.
Meng beiden en zet koel weg tot gebruik.
Roer de zure room los.
Meng met dille en citroenrasp.
Kruid bij met peper en zout.
Controleer de zeekraal op bruine of harde stukjes en gooi deze weg.
Doe de mooie stukken in een vergiet.
Giet er langzaam een liter kokend water over.
Spoel onmiddellijk met koud water.
Afwerking.
Verdeel de zure room over 8 glaasjes.
Schep er de zalmtartaar op.
Werk af met zeekraal.
Serveer het hapje met zalm en dille.
Trefwoord aperitiefhapje, dille, feestrecept, gemakkelijk, hapje, snel, zalm