Hapje met garnalen en de beste cocktailsaus
Dit hapje met garnalen en de beste cocktailsaus is een echte familiefavoriet: iedereen lust het! Het is daarenboven makkelijk te bereiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Belgisch
- 50 ml volle room min. 35 % vetgehalte
- 50 ml mayonaise liefst zelfgemaakt
- 1,5 el ketchup
- 3 druppels worcestersaus
- 1/2 el whisky
- snuifje cayennepeper
- 1 trostomaat
- enkele takjes bieslook
- 2 kroppen little gem (slaharten)
- 75 g grijze garnalen
- zwarte peper van de molen
Direct in je mandje bij
Maak eerst de cocktailsaus.
Klop de room op tot lobbig (yoghurtdikte).
Spatel door de mayonaise.
Meng er ook ketchup, worcestersaus, whisky en een snuifje cayennepeper door.
Zet koel weg tot gebruik.
Bereid de garnituren.
Verwijder de steelaanzet van de tomaten en snijd in kwarten.
Snijd er de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snipper de bieslook fijn.
Maak de little gem schoon en maak de blaadjes los.
Om te serveren.
Leg de little gem blaadjes op een schotel.
Lepel er wat cocktailsaus in.
Verdeel er de tomaat en garnalen over.
Lepel er nog een klein toefje cocktailsaus op.
Werk af met bieslook en zwarte peper van de molen.
Serveer het hapje met garnalen.
Trefwoord bieslook, cocktailsaus, feestrecept, garnalen, sla, tomaat