Vijgengehakt met pecorino

19 december 2013 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Eenvoud siert. Dat geldt voor je feestjurk, maar evenzeer voor je feestmenu. De simpelste dingen vallen dikwijls het meest in de smaak. En dat is met dit bescheiden hapje van gedroogde vijgen, hazelnoot en pecorino niet anders. De bereiding is snel en makkelijk, het resultaat lekker ongecompliceerd. Ideaal om de overdaad die momenteel de winkelstraten siert, te breken. Of hoe je met een eenvoudig recept toch iets elegants op tafel kan zetten.

Het recept is gebaseerd op een bereiding uit “Amuses op een lepel” uit de reeks “De creatieve keuken” en is voldoende voor 40 lepelhapjes.

Wat heb je nodig? 

250 g gedroogde vijgen
2 eetlepels ahornsiroop, abrikozenconfituur of sinaasappelmarmelade
1 koffielepel gemalen komijn
2 koffielepels cognac
40 g geroosterde hazelnoten (zonder velletje)
een stuk pecorinokaas van 60 g (of eventueel parmezaan)

Hoe ga je tewerk?

Snijd het steeltje van de vijgen en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de hazelnoten grof.

Doe ze in de blender, samen met de rest van de ingrediënten, behalve de kaas.
Pureer het geheel.

Snij met een dunschiller flinters kaas van de pecorino.
Verdeel het vijgengehakt over de lepeltjes en garneer met de flinters kaas.

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest