Tagliata met parmezaan en rucola

10 april 2015 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Frisse slaatjes, Gezond, Home thema, Recepten

Wat een prachtig weertje vandaag! Zo’n dag uit de duizend, waar je alleen maar buiten wilt zijn, genieten van de zon op je snoet en de gekke kapriolen van de kindjes die na een lange winter voor het eerste weer in blote armen en benen buiten mogen. Het laatste waar ik dan aan denk, is ‘s avonds lang in de keuken staan. Liever maak ik een gerechtje met de overschotjes in mijn koelkast, waar ik hoogstens een kwartiertje werk aan heb. En zo komt deze tagliata “in the picture”!

Je start met wat restjes gebakken biefstuk. Dan kan van deze rosbief zijn, of van een ander vleesgerecht. Je raapt er wat rucola, tomaat, parmezaan, olijfolie en eventueel wat geroosterde pijnboompitten bij, en je bent al klaar! Wij aten de tagliata met gebakken aardappeltjes – alweer van een restje – maar een goed stuk brood is even lekker. Gebakken aardappels zijn trouwens het lekkerste als je deze maakt van vooraf gekookte, en dus volledig afgekoelde patatjes. Zo krijg je een extra krokant korstje.

Veel recept is er niet aan – de uitleg hierboven laat weinig aan de verbeelding over – maar voor het gemak lijst ik toch nog eens alles op.

Wat heb je nodig? 

150 g rucola
150 g zongedroogde tomaten
restje gebakken biefstuk of rosbief
blokje parmezaan
geroosterde pijnboompitten (indien gewenst)
olijfolie, de lekkerste die je kan vinden
zwarte peper van de molen en fleur de sel

Hoe ga je tewerk? 

Verdeel de rucola over 4 borden en leg er enkele zongedroogde tomaatjes bij.
Snijd de biefstuk in repen en leg op de rucola.
Trek met een dunschiller krullen van de parmezaan en strooi over de biefstuk.
Verdeel er de pijnboompitten over.
Sprenkel er wat olijfolie bij.
Werk af met zwarte peper van de molen en fleur de sel.

 

Nog enkele frisse slaatjes

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

Salade halloumi met pruimensalsa en sinaasappel

Salade halloumi met pruimensalsa en sinaasappel

Toen ik donderdag deze salade halloumi aan het fotograferen was, moest ik de tafel wat verschuiven omdat er steeds flintertjes licht op mijn gerecht terecht kwamen. De zon scheen hevig en kwam vrolijk, tussen de roodbruine bladeren van onze Japanse kerselaar door,...

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Ik zit een beetje in een blog-dipje. Of misschien eerder een inspiratie-dipje. Ik wil hier wel recepten delen - heel graag zelfs - maar ik leek de inspiratie maar niet te kunnen vinden. Uren in de keuken, achter de computer en met mijn neus in kookboeken ten spijt: ik...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest