Parelcouscous met scampi en mango

29 november 2016 | Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten, Snel klaar

Deze parelcouscous met scampi en mango is één van onze familiefavorieten uit het boek “Ik kook gezond voor mijn kind”. Ik trakteerde jullie hier enkele weken terug al op 5 haalbare tips voor een gezond,  kindvriendelijk dagmenu, gebaseerd op de tips uit dat boek, maar ik wil jullie ook dit lekkere receptje niet onthouden. Het is heel eenvoudig en snel te bereiden, en smaakt toch nét dat tikkeltje anders.

Zelf heb ik de scampi’s gekruid met groene viskruiden, paprika en curry, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt en in voorraad hebt. Daarenboven kan je de parelcouscous makkelijk door een alternatief vervangen: in het boek wordt quinoa gebruikt, maar ook rijst of orzo zouden het goed doen. Door te kiezen voor mini-paprika’s kreeg mijn gerecht nog wat extra vrolijkheid mee, maar ook een gewone of zo’n zoete puntpaprika is hier op zijn plaats.

Parelcouscous / www.eenlepeltjelekkers.be

Je ziet het: dit gerecht is aan te passen aan ieders keukenkast of persoonlijke voorkeur. Het is zo’n typisch basisrecept waarmee je eindeloos kan variëren. Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en (ook niet onbelangrijk) met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!

Bron: “Ik kook gezond voor mijn kind” van prof. Kristel De Vogelaere

Wat heb je nodig?

250 g parelcouscous (o.a. te koop bij Albert Heijn)
olijfolie
16 scampi’s, gepeld en ontdarmd
curry, paprika & viskruiden (of iets anders lekkers)
4 lente-uitjes, gehakt
1 rode chili, gehakt
schaaltje mini-paprika’s of 2 (punt-)paprika’s, in stukjes
1 mango, geschild en in stukjes gesneden
1 limoen
zout en peper
koriander, fijngehakt

Hoe ga je tewerk?

Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en laat uitlekken.

Ingrediënten voor parelcouscous met scampi / www.eenlepeltjelekkers.be

Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak er de scampi’s aan beide zijden goudbruin in aan.
Kruid met curry, paprika en viskruiden.
Schep uit de pan.

Scampi bakken / www.eenlepeltjelekkers.be

Voeg de lente-ui en chili toe en bak glazig.
Doe er de paprikablokjes bij en bak verder tot beetgaar.
Meng er de parelcouscous en mango onder en warm goed door.
Knijp er de limoen over uit en kruid naar smaak bij met zout en peper.
Strooi er de gehakte koriander over.

Serveer de parelcouscous met scampi en mango.

Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be

2 Reacties

  1. Chris

    Een vraagje, parelcouscous is dat gewone of toch andere? mvg Chris

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Parelcouscous is een stuk grover dan gewone. Je kan uiteraard ook gewone gebruiken, of quinoa, rijst, orzo, …

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 9 en 12 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.654 andere abonnees

%d bloggers liken dit: