Kip-quinoapannetje met koriandersalsa

15 juni 2019 | Belgisch zomerweer, Gesponsorde berichten, Gezond, Home thema, Kiplekker, Recepten, Snel klaar

Als er één constante is na een drukke werkdag, dan is het wel dat er nooit tijd is. Geen tijd om rustig even in de zetel te ploffen om uit te blazen, geen tijd om met de meisjes uitgebreid de avonturen in de klas te bespreken, en al zeker geen tijd om lang te koken. De dochters zijn meestal uitgehongerd en verwachten binnen het half uur aan tafel te schuiven. En eerlijk: ook zelf heb ik geen zin om dan nog aan een driesterrenmaal te beginnen. Op zo’n momenten komt dit kip-quinoapannetje als geroepen.

Kip-quinoapannetje met koriandersalsa / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Tot voor kort kookte ik op een gasfornuis. Ik was daar eigenlijk altijd tevreden over. Maar intussen heb ik mijn gaspitten geruild voor een ultramodern ATAG-inductievuur. En ja hoor, ik ben al helemaal overtuigd. Dit is gewoon nog zoveel sneller dan gas, ideaal voor een ongeduldige thuiskok zoals ik. Ik heb het even getimed, en het heeft op de boost-functie welgeteld 50 seconden geduurd voor mijn pot met quinoa aan de kook was. En het omgekeerde is ook handig: toen ik dit gerechtje de laatste keer maakte, merkte ik pas nadat ik twee borden opgesmikkeld had, en nog 10 minuten aan tafel had zitten nagenieten, dat ik de kookplaat onder de pan was vergeten uitzetten. Die stond nog op stand 2. Wonder boven wonder was er niets, maar dan ook niets aangebrand. Dat zou ik met mijn gasfornuis niet hebben moeten proberen…

Kip-quinoapannetje ingrediënten / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Terug naar het recept dan. Dit kip-quinoapannetje staat in een klein half uur op tafel. Terwijl de quinoa kookt, heb je voldoende tijd om de kip te snijden en aan te bakken. Nadien moet je enkel nog de groenten en ananas aanstoven en alles door elkaar roeren. Neem zeker ook even de tijd om de snelle salsa te bereiden: een leuk extraatje voor dit doordeweeks avondmaal.

In samenwerking met ATAG.

Kip-quinoapannetje staand / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin
Kip-quinoapannetje met koriandersalsa / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Kip-quinoapannetje met koriandersalsa

Dit kip-quinoapannetje met paprika, lente-ui en ananas staat in een half uur op tafel, en wordt geserveerd met een frisse koriandersalsa.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 260 g quinoa
  • 520 ml water
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 6 kippenboutfilets
  • 4 theelepel rode currykruiden of kipkruiden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 rode paprika's gewassen, steelaanzet en zaadlijsten verwijderd
  • 1/2 ananas schil en harde kern verwijderd
  • 1 bosje lente-ui schoongemaakt
  • 150 g veldsla gewassen en grof gehakt
  • peper en zout

Voor de koriandersalsa

  • 1 bos koriander
  • 12 opgelegde groene pepers
  • 1 limoen alleen het sap

Instructies
 

  • Doe de quinoa in een kookpot samen met water en zout. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken onder deksel.
  • Neem dan het deksel van de pot en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen tot de quinoa gaar en al het water verdampt is.
  • Snijd intussen de kip in blokjes. Schep om met rode currykruiden en een snuifje zout.
  • Smelt de kokosolie in een braadpan.
  • Bak er de kip aan alle zijden goudbruin in aan.
  • Snijd intussen de paprika en ananas in blokjes, en de lente-ui in ringetjes.
  • Schep de kip uit de pan.
  • Bak de paprika in 3 minuten beetgaar en licht gekleurd in dezelfde pan.
  • Voeg er ananas en lente-ui aan toe en bak nog een minuutje.
  • Roer er nu de veldsla, quinoa en kip door en warm goed door tot de veldsla geslonken is.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Hak voor de salsa de koriander fijn.
  • Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten uit de groene pepers en hak fijn.
  • Roer samen met het limoensap door de koriander.
  • Serveer het kip-quinoapannetje met de koriandersalsa.
Trefwoord ananas, kip, koriander, paprika, quinoa
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Een lepeltje terug in de tijd…
1 jaar geleden: Vlierbloesemmousse met aardbeien
2 jaar geleden: Gemarineerde zalmspiesjes met nectarinesalsa
3 jaar geleden:
Abrikozencake
4 jaar geleden:
Côte à l’os met sla
5 jaar geleden:
Appelmuffins met aardbei

Nog enkele kiplekkere recepten

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

Kip met za’atar en geroosterde groenten

Kip met za’atar en geroosterde groenten

De snelste en veruit makkelijkste manier om een avondmaal op tafel te zetten, is alles in de oven gooien en hopen op het beste. En dat is zo ongeveer de beschrijving van dit recept voor kip met za'atar en geroosterde groenten. Alleen hoef je geen schietgebedje te...

2 Reacties

  1. Sandrine Christiaens

    Dit moet ik zeker uitproberen. Thanks voor dit zalige recept.

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest