Guilt-free instant fruitijs

21 april 2014 | Een lepeltje lekkers, Gezond, Home thema, Recepten

Niets dat beter smaakt bij deze prachtige lentezon dan een ijsje. In de handel vind je soja-ijs, en roomijs met stevia, maar een combinatie van beiden is alsnog moeilijk verkrijgbaar. Komt dan nog bij dat industrieel ijs dikwijls een heleboel onnatuurlijke toevoegingen en E-nummers bevat. Niet echt appetijtelijk…

De beste oplossing lijkt dan ook om zelf ijs te maken, maar dat is vrij bewerkelijk… Je kan letterlijk niet over één nacht ijs gaan. Niet zo met dit recept! Na 5 minuten heb je een heerlijk romig, gezond ijsje voor je neus. Ongelooflijk eigenlijk dat het maar uit twee ingrediënten bestaat, en dat het toch zo’n fantastische textuur heeft. Komt dan nog bij dat je er niet veel meer dan een goeie blender voor nodig hebt.

Als je trouwens geen blender in huis hebt, lukt het misschien ook wel met een staafmixer, maar dat heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd… Het zou kunnen dat je het fruit dan iets verder moet laten ontdooien voor je aan het mixen gaat.

Dit is trouwens ook ideaal voor kindjes die verzot zijn op het koude goedje: ze mogen er zoveel van eten als ze maar willen zonder dat jij het gevoel hebt met bad parenting bezig te zijn… En last but not least is dit een perfecte manier om overrijpe bananen te verwerken: hoe bruiner, hoe romiger je ijs. Niks dan goed nieuws dus!

Wat heb je nodig?

2 overrijpe bananen
50 g rode vruchten uit de diepvries

Hoe ga je tewerk?

Snijd de bananen in stukjes, steek ze in een diepvrieszak en vries ze minstens een uur in.


Neem uit de vriezer, samen met de rode vruchten.
Gooi in de blender en laat 5 minuten staan.


Druk drie keer op de pulse-knop en je ijsje is klaar!
Serveer naar wens met fruit, chocoladesaus, slagroom, verkruimelde koekjes, …

Wil je je toch eens wagen aan “thé real stuff”? Probeer dan deze recepten voor vanille-ijs en “lieziepeasy ice cream” eens!

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest