Gevulde paprika met parelcouscous en rucola

30 mei 2020 | Belgisch zomerweer, Gezond, Home thema, Recepten, Smaakvol vegetarisch, Snel klaar

Zomers eten, dát is wat ik nu wil. Mijn gevulde paprika met parelcouscous en rucola voldoet alvast aan alle criteria: fris, aromatisch en zuiders. Daarenboven staat het gerecht in een handomdraai op tafel en heb je geen speciale ingrediënten nodig. Helemaal corona-proof dus!

Gevulde paprika met parelcouscous en rucola / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Dit is zo’n gerecht dat jou altijd kan redden. De koelkast is bijna leeg, je hebt weinig tijd en nog minder goesting om lang in de keuken te staan? Dan komt dit recept als geroepen. Zo goed als alle ingrediënten zijn inwisselbaar. Ik zet je hieronder alvast op weg.

  • Paprika’s. Ik gebruik hier puntpaprika’s, omdat die snel klaar zijn en er leuk uitzien. Gewone paprika’s kunnen uiteraard ook. En waarom niet variëren met tomaten, zacht geworden aubergines of een vergeten courgette? Deze laatste zal wel iets meer baktijd nodig hebben, reken op een half uur.
  • Parelcouscous. Deze is makkelijk te vervangen voor orzo of rijst. Ook gewone couscous is een optie, al zal de textuur van het gerecht dan anders zijn. Alle granen die je in huis zou hebben, zoals spelt, gerst of tarwe, kunnen ook.
  • Kerstomaten. Voel je vrij om twee gewone tomaten in blokjes te hakken en deze te gebruiken. Verwijder dan wel even de zaadlijsten, anders wordt de vulling te nat.
  • Halfgedroogde tomaten. Ik heb bijna altijd een potje in de koelkast staan. Maar mocht dat bij jou niet het geval zijn, kies dan gerust voor wat olijven, of laat ze gewoon weg.
  • Rucola. De rucola zorgt hier voor wat extra pit. Maar niet getreurd als je er geen hebt. Verse kruiden (denk basilicum, oregano, peterselie, bieslook) kunnen ook. En mocht je nog wat blaadjes (veld)sla of spinazie in de groentelade liggen hebben, kan je die ook gebruiken.
  • Buffelmozzarella. Ik hou van de romigheid van mozzarella, maar vervang gerust door jouw favoriet. Feta is een waardig alternatief, en ook wat geraspte haloumi kan lekker zijn.
  • Pijnboompitten. De nootjes maken het gerecht helemaal af, en zorgen voor wat beet. Maar als je er geen hebt, kan je ze weglaten of vervangen door zonnebloempitten of gehakte cashews.
  • Pesto. Afwerken met pikante olie of kwalitatieve olijfolie is ook een optie.
Ingrediënten gevulde paprika / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Als je dit recept voor gevulde paprika in je repertoire hebt, kan je altijd iets lekkers op tafel zetten, ook als je voorraad geplunderd is. Ga dus aan de slag en experimenteer erop los, ik ben er zeker van dat er nog heel wat verrassende combinaties mogelijk zijn.

Paprika's vullen met parelcouscous / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin
Gevulde paprika met parelcouscous en rucola / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Gevulde paprika met parelcouscous en rucola

Mijn gevulde paprika met parelcouscous en rucola zijn écht zomers: fris, aromatisch en zuiders. En ook nog snel en makkelijk te bereiden!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Sauteuse

Ingrediënten
  

  • 4 puntpaprika’s gehalveerd, zaadlijsten verwijderd
  • peper en zout
  • pesto voor erbij

Voor de vulling

  • 120 g parelcouscous
  • 1 ui gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes look gepeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g rucola grof gehakt
  • 1 bol buffelmozzarella uitgelekt
  • 350 g gemengde kerstomaten
  • 150 g halfgedroogde tomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Kook de parelcouscous gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.
  • Snijd de ui fijn en pers de look.
  • Verhit de olijfolie in een pannetje op middelhoog vuur.
  • Voeg ui, look en een snuifje zout toe en laat stoven tot glazig maar niet gekleurd.
  • Voeg de rucola toe en stoof mee tot geslonken.
  • Meng het rucolamengsel met de parelcouscous.
  • Snijd de mozzarella in blokjes, halveer de kerstomaten en hak de halfgedroogde tomaten grof. Meng door de couscous.
  • Leg de puntparika’s naast elkaar in een ovenschaal en kruid met peper en zout.
  • Vul met het couscousmengsel.
  • Verdeel er de pijnboompitten over.
  • Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel de puntpaprika’s over 4 borden.
  • Geef er pesto bij.
  • Serveer de gevulde paprika met parelcouscous en rucola.
Trefwoord mozzarella, paprika, parelcouscous, pesto, pijnboompitten, puntpaprika, rucola, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Een lepeltje terug in de tijd

1 jaar geleden: Plattekaastaart met aardbeien en limoen
3 jaar geleden: Drie gezonde hapjes voor de picknickmand
4 jaar geleden: Aspergerisotto met zalm en kervelpesto
5 jaar geleden: Rode mul met kruidige tomatensalade
6 jaar geleden: Pastilla met lamsgehaktvulling

  • Plattekaastaart met aardbeien en limoen / www.eenlepeltjelekkers.be
    • Pin
  • Drie gezonde hapjes voor de picknickmand - Linzenhummus / www.eenlepeltjelekkers.be
    • Pin
  • Aspergerisotto met zalm en kervelpesto
    • Pin
  • Rode mul met tomatensalade
    • Pin
    • Pin

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

6 Reacties

  1. Ilse

    Hoi, ik zag gisteren dit receptje passeren op Facebook en ik heb het direct klaargemaakt. Zomers is het juiste woord! Super lekker! Ik en mijn zoontje van 6 hebben ook veel plezier gehad met het klaarmaken! Een echte aanrader!

    Antwoord
    • Annelies

      Wat fijn om te horen! Bedankt voor je bericht. Ik hoop dat jullie samen nog veel kookplezier beleven met mijn receptjes! 🙂

      Antwoord
  2. Heidi Wille - Maldegem

    Hallo, dit gerechtje heb ik gisteren klaargemaakt. De parelcouscous heb ik vervangen door bulgur. Iedereen van het gezin vond dit heel lekker! Dank je wel. Groetjes

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Met bulgur moet dat inderdaad ook lekker zijn! Ik ben blij dat het gesmaakt heeft, bedankt voor je bericht Heidi!

      Antwoord
  3. eveliensharemyfoodbe

    Mmm my kind of cooking!

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest