Noedels van groenten zijn een echte hype. Je ziet ze tegenwoordig in alle vormen en kleuren. Bij sommige supermarkten vind je ze zelfs kant-en-klaar in de rekken. Ik ben zelf ook wel mee met deze trend: verrassend, origineel én een heel stuk lichter dan de traditionele variant van pasta. In de begindagen van mijn blog maakte ik al eens een gerecht met pesto en scampi. Dit keer ging ik voor een Aziatische toets: pad thai met scampi en courgette.

Ik ben best wel een beetje fier op deze creatie: ik moet zeggen dat mijn saus de traditionele versie die ik in Thailand proefde, zeer goed benadert. En hij is zo simpel te maken dat je echt nóóit meer een flesje mag kopen (of goed dan, één keer, voor als je écht geen tijd hebt ;)). Als je jouw pad thai met scampi rijkelijk afwerkt met pinda’s, chili, gefrituurde uitjes en koriander waan je je echt in een exotisch oord. Bij mij brengt de smaak mij in gedachten meteen terug naar een diner bij zonsondergang op een paradijselijk strand in de thuisbasis van deze pad thai.

Hou er rekening mee dat courgettes altijd wat vocht afgeven als je ze verwarmt. In dit geval vind ik dat niet zo erg, omdat je dan gewoon extra saus krijgt. Wil je dit toch vermijden, dat moet je de courgetti rauw houden. In de saus gaat er een flinke hoeveelheid gembersiroop: deze vind je in flesjes in de supermarkt, of je kan ook de siroop die bij stemgember zit, gebruiken. Vloeibare honing is eventueel een goeie vervanger. Sriracha tenslotte vind je in de Aziatische supermarkt, maar ook bij Delhaize en Albert Heijn.

Wat heb je nodig?

2 courgettes
arachideolie
2 teentjes look, geperst
4 lente-uitjes, in fijne ringetjes gesneden
1 rode chili, fijngehakt
2 cm gember, geraspt
24 scampi’s, gepeld op de staart na
200 g sojascheuten
200 g peultjes, in reepjes gesneden
2 eieren
1 bos koriander, gehakt

Voor de saus
6 el gembersiroop
2 el vissaus
sap van 1 limoen
1 tl sriracha saus

Voor de afwerking
lente-ui, in schuine ringetjes
rode chili, fijngehakt
pinda’s, grof gehakt
gefrituurde uitjes
enkele blaadjes koriander
limoenpartjes

Hoe ga je tewerk?

Snijd de courgette in noedels.
Meng alle ingrediënten voor de saus.

Courgetti / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Verhit een flinke scheut arachide-olie in de wok.
Voeg look, lente-ui, chili en gember toe en bak 1 minuut.
Voeg de scampi toe en bak opnieuw 1 minuut tot ze niet meer glazig zijn.

Groenten toevoegen / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Voeg de groenten toe en wok tot ze beetgaar zijn.
Schuif ze naar één kant van de wok en breek de eieren aan de andere kant.
Roer tot ze gestold zijn.
Roer er nu ook de courgetti en saus door en warm goed door.
Strooi er de koriander over.

Verdeel de pad thai over vier borden.
Werk af met de garnituur en geef er limoenpartjes bij.

Serveer de pad thai met scampi en courgette.

Pad thai met scampi en courgette / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Nog enkele frisse slaatjes

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

Salade halloumi met pruimensalsa en sinaasappel

Salade halloumi met pruimensalsa en sinaasappel

Toen ik donderdag deze salade halloumi aan het fotograferen was, moest ik de tafel wat verschuiven omdat er steeds flintertjes licht op mijn gerecht terecht kwamen. De zon scheen hevig en kwam vrolijk, tussen de roodbruine bladeren van onze Japanse kerselaar door,...

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Salade met asperges, ham en parmezaankrokant

Ik zit een beetje in een blog-dipje. Of misschien eerder een inspiratie-dipje. Ik wil hier wel recepten delen - heel graag zelfs - maar ik leek de inspiratie maar niet te kunnen vinden. Uren in de keuken, achter de computer en met mijn neus in kookboeken ten spijt: ik...

4 Reacties

  1. Katrien

    Hallo,
    Ziet er heel lekker uit maar waar haal je sriracha saus ? of kan je dat vervangen door iets anders ?
    Alvast bedankt voor je reactie en doe zo voort met lepeltje lekkers, ik vind er steeds inspiratie !
    Groetjes
    Katrien

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Katrien! Sriracha vind je bij Delhaize en Albert Heijn. Vermoedelijk ook bij Carrefour.

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest