Carpaccio van coquille met pompoen en curry

19 december 2015 | Aziatisch, Creatief met pompoen, Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

Ik was één van de gelukkigen die uitgenodigd was voor de Lidl Cooking Class met chef Gaëtan Colin. Samen met medebloggers Myriam, Sarah, Delphine, Manon, Stephanie, Jozefien en Geertrui belandden we zo op een druilerige vrijdagavond in Atelier Yves Mattagne.

Carpaccio van coquille met pompoen en curry
  • Pin

Bij aankomst werden we in stijl ontvangen met een glaasje champagne en enkele smaakvolle hapjes. Maar het was natuurlijk de bedoeling om zelf aan de slag te gaan met de producten uit het Delicieux-gamma van Lidl. Stephanie en ik werden aan het voorgerecht gezet. We maakten onder het goedkeurend oog van chef Gaëtan een wafeltje van bladerdeeg met courgette, Aziatisch gekruide carpaccio van coquille en espuma van curry. Dit verrassende voorgerecht werd gevolgd door een opgevulde fazantenborst met champignons, witlof en wortelbeignets (je vindt een aangepaste versie met hertenkalf op de blog van Jozefien). En we sloten het feestelijke maal af met panna cotta van saffraan met citroensorbet en amandelschuim.

Lidl cooking class
  • Pin

Eens thuis ging ik aan de slag met het recept van het voorgerecht. Ik wilde een makkelijke versie maken, die er minstens even spectaculair uitzag. Na wat experimenteren koos ik voor pompoen als seizoensgroente, en een eenvoudige en lichte currysaus om het geheel af te werken. En zo ontstond deze carpaccio van coquille met pompoen en curry!

Als je dit bordje op tafel zet, zullen je gasten nooit durven vermoeden dat je er slechts een half uurtje tijd aan besteed hebt. Serveer heel simpel en stijlvol in een dresseerring met wat cress, en je hebt een sterrengerecht zonder inspanning. Smakelijk!

Carpaccio van coquille met pompoen en curry
  • Pin

Carpaccio van coquille met pompoen en curry

Als je deze carpaccio van coquille op tafel zet, zullen je gasten nooit durven vermoeden dat je er slechts een half uurtje aan besteed hebt.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Marineertijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Visgerecht, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • zeef
  • pan

Ingrediënten
  

Voor de coquilles

  • 6 coquilles
  • 2 stengels citroengras
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie

Voor de currysaus

  • 200 ml room
  • 1 cm gember grof gesneden
  • 1 theelepel currypoeder
  • peper en zout

Voor de pompoen

  • 200 g butternut
  • olijfolie
  • 1 cm gember
  • peper en zout

Om af te werken

  • cress naar keuze, ik nam van rock chives

Instructies
 

Voor de coquilles

  • Snijd de coquilles in fijne plakjes en leg in een diep bord.
  • Snijd het citroengras grof en verdeel over de coquille.
  • Giet er sojasaus en olijfolie over.
  • Meng goed, dek af en laat minstens 30 minuten marineren.

Voor de currysaus

  • Breng de room met gember en curry aan de kook.
  • Eens de room kookt, zet je het vuur uit en laat je de room 20 minuten infuseren.
  • Zeef en kruid bij met peper en zout.

Voor de pompoen

  • Snijd de butternut in kleine blokjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie op hoog vuur.
  • Bak er de pompoen in aan, rasp er de gember bij en kruid met peper en zout.
  • Neem van het vuur als de blokjes beetgaar zijn.

Voor de afwerking

  • Dresseer de pompoenblokjes op vier borden in een dresseerring.
  • Laat de coquille even uitlekken, verwijder het citroengras en leg op de pompoen.
  • Verdeel er een toefje cress over.
  • Druppel er wat currysaus rond.
  • Serveer de carpaccio van coquille met pompoen en curry.
Trefwoord citroengras, coquille, curry, gember, pompoen, sojasaus
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele feestrecepten

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Oh ja, hier zijn we dan met het grote Een lepeltje lekkers feestmenu 2023! Het is altijd fijn om voor de samenstelling van mijn feestmenu eens door de recepten te gaan die ik hier door de jaren heen verzameld heb. En dat zijn intussen 10 volle jaren... Ik kan het...

Chowder met kabeljauw en langoustine

Chowder met kabeljauw en langoustine

Dit jaar heb ik voor een hoofdgerecht met vis gekozen om mijn kerstmenu af te werken. Deze chowder met kabeljauw en langoustine is een feestelijk gerecht, dat verfijnd smaakt en er prachtig uitziet. Werk af met wat zeekraal, viseitjes en een bladerdeegkoekje, en je...

Taart met veenbessen en sinaasappel

Taart met veenbessen en sinaasappel

Deze taart met veenbessen en sinaasappel past perfect bij kerst: de bodem is heerlijk kruidig door toevoeging van gember en kaneel, de veenbessen zorgen voor wat zoetigheid, en de frisse roomtopping maakt het geheel luxueus en smeuïg. Afwerken met extra veenbessen,...

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Deze exotische tiramisu is een originele variant van de klassieker. De koekjes worden geweekt in een mengsel van kokosmelk en witte rum, de mascarpone krijgt een vleugje limoen mee, en tussen de lagen komen fijne blokjes mango, passievruchtenpulp en geroosterde kokos....

2 Reacties

    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Julie! Het helpt altijd als je bij daglicht kan fotograferen!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest