Over een lepeltje lekkers

Annelies - Een lepeltje lekkersVerrassend koken in verrassend weinig tijd, dat is waar Een lepeltje lekkers voor staat. En dat in een échte keuken: één die overhoop ligt, en waar ik na een drukke dag nog snel iets lekkers in elkaar flans, terwijl er ook nog twee kinderen aan mijn been hangen. Daarbij kook ik wars van alle “gezondheidshypes”: ik heb het niet voor superfoods of groene smoothies. Geef mij maar een cake met échte boter, gratin dauphinois met volle room of vers doorregen spek. Gezond eten is voor mij: zelfgemaakt, vers, zonder pakjes of zakjes, gevarieerd, en met mate. Dus ja: wij eten al eens taart of chocolademousse, maar niet elke dag. Wat mij betreft is dát de sleutel tot een gezond eetpatroon.

Sinds de komst van de twee kindjes ben ik steeds op zoek naar snelle, smaakvolle gerechtjes voor elke dag. Waar ik vooraf nog alle tijd had om te experimenteren en uitgebreid te koken, moet het nu vooral snel gaan, zonder in te boeten aan smaak. Ik durf daarvoor al eens buiten de lijntjes kleuren, eens wat “anders dan anders” uitproberen. Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan inspireren om – ondanks het drukke leven – toch tijd te maken voor een deugddoend “diner”. Want wat geeft meer voldoening dan na een regenachtige en overvolle dag met je gezin rond de tafel te zitten en te genieten van een versgemaakt soepje of een geurige quiche. Voor mij is dat alvast het hoogtepunt van de dag!

Over mij

Ongeduldig, rusteloos en worstelend met een “dertigersdilemma”, maar ook enthousiast en optimistisch, zo kan ik mijzelf wel omschrijven. Mijn naam is Annelies, ik ben 36, woon in Gent, heb een fantastische man en twee prachtige dochters van 5 en 8. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan rommelen in de keuken of mijn voetjes onder tafel schuiven in een goed restaurant. Ik ben helemaal geen professionele kok, maar ik ben ook niet vies van een experiment in de keuken. Nieuwe dingen uitproberen, nieuwe producten ontdekken, nieuwe kookmethoden leren: het behoort allemaal tot mijn favoriete tijdsbesteding. Heb je vragen of suggesties, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Print Friendly, PDF & Email

14 thoughts on “Over een lepeltje lekkers

  1. Wat een leuke en goed verzorgde blog zeg. Complimenten. Ik ga je volgen en laat me graag inspireren… ben eenzelfde hobbykok als jij!

  2. Marlies. Eens uitgebreid deze introductie gelezen! Erg goed zoals je met lekker en gezond omgaat! Ik volg je op facebook en jouw courgette carpaccio blijft een succes!!!

  3. Yes, VetGeilGent versie 2013 😉 Net zoals de vorige editie ben ik fan en heb je er bij deze een feedly volger bij. Vanaf nu geen resto09 meer bij de vraag ‘waar gaan we nu eens eten’: lieziepeasy it is 😉
    Veel blogplezier!

  4. hey Annelies!! Super idee, en wat hebben we toch weer veel gemeen… allebei een dochter die Elise heet, uit dezelfde streek, zelfde leeftijd, zelfde school, en nu ook nog graag eten en koken!! ik ben een (blije) volger! keep on cooking (and blogging)! succes! groetjes, Joke. By the way, die foto’s volgen wel he!

Receptje proberen, gemaakt of nog andere opmerkingen? Laat het mij weten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.