Over een lepeltje lekkers

Annelies Vermeir 3 / www.eenlepeltjelekkers.be

Creatief, rationeel en worstelend met een “dertigersdilemma”, maar ook enthousiast en optimistisch, zo kan ik mijzelf wel omschrijven. Mijn naam is Annelies, ik ben 38, woon in Gent, heb een fantastische man en twee prachtige dochters van 7 en 10. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan rommelen in de keuken of mijn voetjes onder tafel schuiven in een goed restaurant. Ik ben helemaal geen professionele kok, maar ik ben ook niet vies van een experiment in de keuken. Nieuwe dingen uitproberen, nieuwe producten ontdekken, nieuwe kookmethoden leren: het behoort allemaal tot mijn favoriete tijdsbesteding. Heb je vragen of suggesties, aarzel dan niet om mij te contacteren.

Sinds de komst van mijn twee kindjes ben ik steeds op zoek naar snelle, smaakvolle gerechtjes voor elke dag. Waar ik vooraf nog alle tijd had om te experimenteren en uitgebreid te koken, moet het nu vooral snel gaan, zonder in te boeten aan smaak. Ik durf daarvoor al eens buiten de lijntjes kleuren, eens wat “anders dan anders” uitproberen. Ik hoop dat ik jullie met deze blog kan inspireren om – ondanks het drukke leven – toch tijd te maken voor een deugddoend “diner”. Want wat geeft meer voldoening dan na een regenachtige en overvolle dag met je gezin rond de tafel te zitten en te genieten van een versgemaakt soepje of een geurige quiche. Voor mij is dat alvast het hoogtepunt van de dag!

Print Friendly, PDF & Email

15 thoughts on “Over een lepeltje lekkers

  1. Op deze druilerige zondagnamiddag, ging ik online op zoek naar lekkere (én snelle 😉 recepten en toen schoot jouw website me te binnen: waw, Annelies, echt super dit! Je geeft me zin om meteen met aan de slag te gaan … en dat ga ik ook beslist doen de komende weken 🙂

  2. Wat een leuke en goed verzorgde blog zeg. Complimenten. Ik ga je volgen en laat me graag inspireren… ben eenzelfde hobbykok als jij!

  3. Marlies. Eens uitgebreid deze introductie gelezen! Erg goed zoals je met lekker en gezond omgaat! Ik volg je op facebook en jouw courgette carpaccio blijft een succes!!!

  4. Yes, VetGeilGent versie 2013 😉 Net zoals de vorige editie ben ik fan en heb je er bij deze een feedly volger bij. Vanaf nu geen resto09 meer bij de vraag ‘waar gaan we nu eens eten’: lieziepeasy it is 😉
    Veel blogplezier!

  5. hey Annelies!! Super idee, en wat hebben we toch weer veel gemeen… allebei een dochter die Elise heet, uit dezelfde streek, zelfde leeftijd, zelfde school, en nu ook nog graag eten en koken!! ik ben een (blije) volger! keep on cooking (and blogging)! succes! groetjes, Joke. By the way, die foto’s volgen wel he!

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.