Zonneschijnsoep van zomergroenten om najaarsdagen op te vrolijken

Er zijn zo van die dagen die je het liefst zo snel mogelijk wilt vergeten. Een deadline niet gehaald op het werk, de trein die net voor je neus wegrijdt, de kleintjes die bij elke neen een tirade afsteken, … Op zo’n dagen is er maar één antwoord, is er maar één oplossing om de neuzen weer een beetje in dezelfde richting te krijgen: SOEP!

Ik ben zelf eigenlijk geen soepwonder, ik vind mijn soepen meestal niet zo lekker als “come a casa della mama” (de echte, niet die van de pakskes), maar deze is een winner. Eenvoudig, met weinig omziens bereid – zodat je tussendoor de nodige brandjes kan blussen, en doordat ze rood is, een echte kindervriend (ja, zo simpel is het soms). Ideaal dus voor een dag die je wilt afsluiten met een glimlach op je gezicht.

En op deze eerste echte herfstdag kan deze soep een beetje zonneschijn in je keuken toveren. Als dat geen reden genoeg is…

Wat zijn jouw topgerechtjes voor “crisismomenten”?

Wat heb je nodig? 

2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
2 courgettes
2 rode uien
2 wortels
olijfolie
peper en zout
piment d’espelette of cayennepeper
200 g kerstomaten
verse oregano of tijm
2 l groentenbouillon
2 laurierblaadjes
100 g vermicelli

Hoe ga je tewerk? 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd alle groenten behalve de kerstomaten in grove stukken.
Verdeel over een ovenplaat.
Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper, zout en piment d’espelette.

IMG_5261 Schuif 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel er dan ook de kerstomaten en de takjes verse oregano of tijm over.

IMG_5266Rooster nog 10 minuten in de oven.
Verwarm intussen de bouillon.

Neem de groenten uit de oven en voeg ze bij de bouillon, met eventueel wat extra tijm en de laurierblaadjes.

IMG_5269Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Mix fijn en voeg er de vermicelli aan toe.
Laat gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer.

IMG_5275

Print Friendly, PDF & Email

Laat me weten wat je ervan vindt!