Mooie ingrediënten… ze hebben bij mij altijd een stapje voor. Seizoensgroenten en -fruit die met liefde geteeld zijn, met respect voor de natuur en met een niet aflatende passie: dat proef je gewoon. Nu heb ik zelf het geluk dat ik heel wat groenten kan gebruiken uit de moestuin van mijn ouders: kraakvers van het land, in alle vormen, kleuren en smaken. Maar er is ook een oplossing voor wie deze luxe niet heeft: eFarmz!

Zoete aardappelsoep met tomaat / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

eFarmz levert producten recht van bij de boer. Ze zijn niet industrieel geproduceerd of behandeld, komen meestal van lokale boeren en hebben soms zelfs een bio-label. Je bestelt voor maandagmiddag en krijgt donderdag alles aan huis (of op kantoor) geleverd. Het vervoer gebeurt daarenboven ecologisch, en de verpakking wordt tot een minimum beperkt. Als je dat wenst, kan je een abonnement nemen, maar het kan ook zonder. Gemakkelijker kan haast niet.

eFarmz levering / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik moet zeggen dat ik enorm blij word van deze online boerenmarkt: seizoensproducten van kleinschalige producenten, rechtstreeks van het land tot in je keuken, wat wil je nog meer? Alles wordt mooi op tijd (je krijgt vooraf een sms met de geschatte levertijd) en goed gekoeld geleverd. En de kwaliteit is top: kraakverse groenten en blozend fruit, vacuümverpakte vis en vlees en ambachtelijke zuivel.

Zoete aardappelsoep afwerken met peterselie / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik ging aan de slag met de groenten, en maakte een pittige zoete aardappelsoep met tomaat. In geen tijd op tafel, en toch lekker verrassend: het is intussen zowat mijn handelsmerk geworden. Werk het geheel af met een toefje crème fraiche en wat frisgroene tuinkruiden, en het bescheiden soepje ziet er meteen feestelijk uit!

In samenwerking met eFarmz 

Zoete aardappelsoep met tomaat / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Zoete aardappelsoep met tomaat

Deze pittige zoete aardappelsoep met tomaat staat in geen tijd op tafel, smaakt lekker verrassend, en ziet er zelfs feestelijk uit!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • soeppot
  • blender
  • passe-vite of fijne zeef

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 3 uien grof gesneden
  • 1 teentje look grof gesneden
  • 6 stengels witte selder grof gesneden
  • 3 wortels grof gesneden
  • 3 preien alleen het wit, grof gesneden
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 theelepel harissa
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm of enkele takjes verse
  • 1 kg zoete aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 500 g tomatenblokjes in blik
  • 1,5 l groentenbouillon
  • peper en zout

Voor de afwerking

  • tuinkruiden fijngehakt
  • 150 ml slagroom
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een soepkom.
  • Stoof er ui en look in aan tot glazig.
  • Voeg selder, wortel en prei toe en stoof tot alle stukjes wat zachter zijn.
  • Voeg tomatenpuree, harissa, laurier en tijm toe en bak 1 minuut.
  • Doe er zoete aardappel, tomatenblokjes en groentenbouillon bij.
  • Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat minstens 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwijder de laurierblaadjes (en ev. tijmtakjes) en mix de soep fijn.
  • Draai door de passe-vite.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommetjes.
  • Werk af met tuinkruiden, een lepeltje slagroom en wat versgemalen zwarte peper.
Trefwoord prei, room, soep, tomaat, wortel, zoete aardappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

3 Reacties

  1. Anna Helena

    Eentje om uit te proberen, bedankt om te delen!

    Antwoord
  2. Lieve

    Onmiddellijk uitgeprobeerd: toppertje! Ik heb wel een zeef gebruikt i.p.v de passevite.

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest