Watermeloenlimonade

8 augustus 2015 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Zoals ik enkele berichtjes terug al zei, is onze kleinste meid onlangs drie geworden. En dat moest natuurlijk gevierd worden! Op zoek naar originele versiering stootte ik tijdens het googlen op Studio Lala. Ik was meteen verkocht: stijlvolle prints en dito decoratie, dat was nu net wat ik nodig had! Ik bestelde de watermeloenprint en de dag nadien kon ik al aan de slag.

Je krijgt van Ine een heel pakket met versieringen opgestuurd: vlaggetjes in alle maten en kleuren, cupcaketoppers, uitnodigingen, een welkomstbord, feesthoedjes… allen gepersonaliseerd met de naam en leeftijd van het feestvarken. Je krijgt alles in pdf doorgestuurd en gaat dan zelf aan de slag: printen, knippen, plakken en knutselen. Met de cupcaketoppers heb ik trouwens een kroon gemaakt. En via de nieuwsbrief van Studio Lala kwam er  nog een medaille om de jarige op te spelden.

Uitnodiging Studio Lala
  • Pin
De waaiertjes gebruikte ik om de typische ‘bloemenboeketjes’ op feesttafels te vervangen, en met papieren rietjes  (die ik bij Hema vond) en inpakpapier in dezelfde kleuren was de feesttafel compleet! Het leuke is dat Studio Lala ook een webshop heeft, waar je nog wat extra’s kan bestellen. Balonnen, confetti, servetten, bekers, cupcakevormpjes, … Je kan het zo gek niet bedenken of Ine heeft het in voorraad, en dan nog allemaal in de mooie kleuren van haar gepersonaliseerde prints.
Feesttafel
  • Pin

Studio Lala is voor mij echt een ware ontdekking. Geen schreeuwerige Disney- of Studio 100 prints, geen typische barbies en auto’s: de prints en thema’s zijn allemaal erg stijlvol en toch leuk voor kinderen. Ik heb mijn oog al op de prinsessenprint laten vallen voor een volgend feestje: lekker girly maar toch elegant.

Als gepassioneerde thuiskok vond ik het overigens ook erg leuk om op zoek te gaan naar receptjes die bij het thema pasten. Er zijn dus heel wat watermeloenen de revue gepasseerd. Zo zette ik onder andere dit op tafel:

Ik maakte ook een heerlijke salade van watermeloen en feta, volgens Dagny Ros, die hier binnenkort op de blog verschijnt. En ondanks mijn goede voornemens is het niet meer gelukt ook watermeloenlimonade en -cocktails te serveren. Ik had mij een beetje overschat en ben enkele dagen voltijds beziggeweest met de receptjes te bereiden. Twee taarten en mini-tartelettes, drie verschillende hapjes en nog eens een zestal gerechten mét evenveel bijgerechten voor het buffet ‘s avonds: het was een beetje te veel van het goeie voor mijn twee handen.

Maar met het mooie weer van de afgelopen dagen, is het er uiteindelijk toch nog van gekomen om de watermeloenlimonade te bereiden! En ik moet zeggen: hij is héérlijk. Met een fractie van de calorieën van supermarktfrisdrank, en daarenboven een minimum aan inspanning is deze watermeloenlimonade een echte topper. Voeg een scheutje gin toe, en je hebt meteen een originele cocktail. Waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig?

Voor de suikersiroop
50 g suiker
50 ml water

Voor de limonade
+/- 800 g watermeloenblokjes (ongeveer een halve mini-watermeloen, zoals je die tegenwoordig kan kopen)
250 ml citroensap (sap uit +/- 3 citroenen)
200 ml water

Om te serveren
ijsblokjes
schijfjes citroen
citroenzestes

Hoe ga je tewerk?

Maak eerst de suikersiroop.
Breng water en suiker aan de kook en laat even goed doorkoken tot de suiker volledig opgelost is.
Laat afkoelen.

Doe de watermeloenblokjes met citroensap, water en suikersiroop in de blender en mix glad.

Serveer de limonade met ijsblokjes, citroenschijfjes en -zestes.

 

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

7 Reacties

  1. Resaarcle

    Dat ziet er een geweldig leuk feest uit! Ik ga ook eens watermeloen beginnen hamsteren 🙂

    Antwoord
  2. Ine

    Mah! Zo leuk gedaan Annelies! Echtwaar, super hoe je aan de slag gaat met de feestprint! Margot haar oogjes schitteren!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt voor de complimentjes (ik ben nochtans absoluut geen knutselwonder) en de inspiratie met de leuke prints! Ik vond het geslaagd én voor herhaling vatbaar! 🙂

      Antwoord
  3. Peggy's Pastime

    Ooooooh zo leuke dingen om te versieren ! Ik ga daar toch ook eens een kijkje nemen bij Studio Lala. Die kroon is gewoon super ! Ik zou zelf terug 3 jaar willen worden ;-).
    De limonade klinkt ook heerlijk, die ga ik ook eens maken.

    Antwoord
  4. Keppens Myriam

    Ziet er heel leuk en erg verfrissend uit. Heel origineel idee. Vriendelijke groeten.

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Myriam! Je moet het maar eens proberen, echt eenvoudig te maken, snel klaar en superlekker!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest