Vrolijke tian van zomergroenten en mozzarella

Soms overvalt mij tijdens het koken opeens een gevoel van blijheid. Zoals deze week, toen ik mijn provençaalse tian aan het samenstellen was:

IMG_0120

Zeg nu zelf, daar word je toch instant gelukkig van?! Kleurrijke seizoensgroenten, net op het juiste moment geplukt, samengepropt in een ovenschaal met niet veel meer dan een beetje olijfolie, kruiden en dun gesneden mozzarella: ik heb niet meer nodig op een doordeweekse dag. Bovendien is de tian snel klaar, voedzaam, lief voor mens en dier (want zonder vlees) en hemels lekker. Kortom: duizend-en-één-redenen om dit eens op je weekmenu te zetten!

Geïnspireerd op: Libelle Lekker juli 2014

Wat heb je nodig? 

IMG_5111

2 courgettes
1 aubergine
4 tomaten
2 rode uien
4 aardappels
2 bolletjes mozzarella
olijfolie (ev. gearomatiseerd met look en/of basilicum)
provençaalse kruiden
peper en zout
(rode) pesto

Hoe ga je tewerk? 

Verwarm de oven voor op 180 °C.

IMG_5112Snij de groenten en mozzarella in schijfjes.
Schik ze afwisselend in een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en kruid met de provencaalse kruiden en peper en zout.

IMG_5115
Schuif een half uurtje in de oven.
Serveer met de pesto.

IMG_0121

Print Friendly

2 thoughts on “Vrolijke tian van zomergroenten en mozzarella

Laat me weten wat je ervan vindt!