Spruitjesroerbak met ananas

Spruitjesroerbak met ananas

Nu heb ik je aandacht al, nietwaar?! Spruitjes, roerbak en ananas in één titel? Kan dat wel? Ja! En het is zelfs verrassend lekker! Ik moet toegeven dat ik zelf eerst ook achterdochtig was. Zou dit wel werken? Was het geen brug te ver? Maar neen, mijn grootste inspiratiebron Nigella heeft het alweer bij het rechte eind.

Deze combinatie zorgt echt voor een onverwachte smaakexplosie in de mond. De spruitjesroerbak is daarenboven – zoals we wel van de goddelijke huisvrouw gewoon zijn – snel en eenvoudig te bereiden, en overtuigt zelfs de kinderen om spruitjes te eten. Ananas is hier immers altijd een hit bij het kleine grut, en ook een wokgerecht weten ze wel te appreciëren. Als je dan nog bedenkt dat je dit in een dikke 20 minuten op tafel kan zetten (écht waar!), dan is het plaatje compleet. Ideaal voor een grijze vrijdagavond tijdens Dagen zonder Vlees.

Gewoon eens proberen, zou ik zeggen!

Bron: Simply Nigella van Nigella Lawson

Wat heb je nodig?

250 g spruitjes
1/2 ananas, in beetklare stukjes
3 cm gember, geraspt
1/2 rode chilipeper, fijngehakt (of meer, naar smaak)
2 el (kokos)olie
2 lente-uitjes, in schuine ringen gesneden
250 g gekookte en afgekoelde (bruine) basmati
250 g sojascheuten
2 el sojasaus
sap van 1 limoen
bosje koriander, fijngehakt

Hoe ga je tewerk?

Spruitjes dun snijden
Snijd de spruitjes in dunne ringen, zo fijn als je kan.
Doe de ananas samen met de gember en de chilipeper in een kom en meng.

Verhit de kokosolie in een wok.

Spruitjes roerbakken
Roerbak de spruitjes en lente-ui enkele minuten tot goudbruin.
Voeg de rijst, sojascheuten en ananas (met al het vrijgekomen sap) toe en meng alles door elkaar.
Roer er sojasaus en limoensap door en warm even door.
Neem van het vuur en meng met de gehakte koriander.

Serveer de spruitjesroerbak met ananas.

Spruitjesroerbak met ananas

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Spruitjesroerbak met ananas

Laat me weten wat je ervan vindt!