Pasta caprese met buffelmozzarella

10 september 2016 | Belgisch zomerweer, Een lepeltje lekkers, Gesponsorde berichten, Home thema, Recepten, Snelle pasta

Wat mij zo aanspreekt in de Italiaanse keuken, is de eenvoud. Kwaliteitsvolle pasta, groenten van het seizoen, artisanale kaas van de vakman… meer heeft een echte “mama” niet nodig om haar familie een lekker avondmaal voor te zetten. En deze pasta caprese is daar het smakelijke bewijs van.

pasta caprese / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Ik verzamelde de lekkerste ingrediënten voor deze kom pure gemakskost: zongerijpte tomaten uit de tuin, basilicum van op mijn stadsbalkon, verse buffelmozzarella en Italiaanse pasta van Barilla. Wat je dan nog rest, is een beetje geduld oefenen. Geef de tomaten voldoende tijd om al hun smaken prijs te geven. Kook de pasta in ruim gezouten water en gooi hem met het aanhangende vocht dampend bij je saus. Mengen met basilicum, kerstomaten en mozzarella, en je hebt met deze pasta caprese een waar feestmaal voor je neus.

Tomaten, basilicum en Barilla pasta / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Morgen vertrek ik dankzij Barilla naar Venetië om daar de keuken van de Laguna van dichtbij te beleven. Ook zin gekregen? Hou dan zeker de blog in de gaten, en wie weet stap jij binnenkort ook op het vliegtuig voor een zonnige citytrip in het culinaire hart van Italië!

pasta caprese / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Pasta caprese met buffelmozzarella

Rijpe tomaten, kwalitatieve pasta en buffelmozzarella: dat is het enige dat je nodig hebt om deze pasta caprese op tafel te zetten!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • 2 kookpotten

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 rode ui in blokjes gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1 laurierblad
  • 5 takjes tijm
  • zout
  • 70 g tomatenpuree
  • 7 grote rijpe tomaten gepeld
  • 1 snuifje suiker optioneel
  • zwarte peper van de molen
  • 500 g penne

Voor de afwerking

  • 1 bol buffelmozzarella in stukken
  • 250 g gemengde kerstomaten gehalveerd
  • 1 bos basilicum alleen de blaadjes, fijngehakt
  • parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een casserole.
  • Stoof er op zacht vuur ui en look in aan.
  • Voeg ook laurier, tijm en een snuifje zout toe.
  • Als de uien lichtjes beginnen te kleuren, voeg je de tomatenpuree toe.
  • Bak mee tot je een donkerrode pasta hebt, waarin de olijfolie helemaal is opgenomen.
  • Vul je potje tomatenpuree met water en giet in de kom.
  • Snijd er nu ook de tomaten bij.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is.
  • Vis er dan de takjes tijm en het laurierblad uit.
  • Proef en kruid naar smaak bij met een snuifje suiker (als de saus nog wat zurig smaakt) en flink wat zwarte peper van de molen.
  • Breng een grote kom met gezouten water aan de kook.
  • Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af in een vergiet en meng onmiddellijk met de saus.
  • Roer er de mozzarella, kerstomaten en basilicum door.
  • Verdeel de pasta over 4 kommen.
  • Werk af met wat geraspte parmezaan.
  • Serveer de pasta caprese.
Trefwoord basilicum, mozzarella, parmezaan, pasta, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele snelle pasta’s

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pasta met courgette en scampi

Pasta met courgette en scampi

Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware...

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Buiten is het lente, maar in de groentetuin laten het nieuwe seizoen nog wat op zich wachten. Het zijn toch vooral de laatste kolen en knollen die de schappen sieren. En dus komt het erop aan om creatief aan de slag te gaan met de nog beschikbare wintergroenten....

6 Reacties

  1. Peter

    Annelies, dank je voor je ontzettend leuke en lekkere recepten!

    Antwoord
  2. Andrea de wit

    Ga ik zeker proberen.

    Antwoord
  3. ElsS

    Heerlijk! My kind of food completely

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest