Parelcouscous met scampi en mango

Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be

Deze parelcouscous met scampi en mango is één van onze familiefavorieten uit het boek “Ik kook gezond voor mijn kind”. Ik trakteerde jullie hier enkele weken terug al op 5 haalbare tips voor een gezond,  kindvriendelijk dagmenu, gebaseerd op de tips uit dat boek, maar ik wil jullie ook dit lekkere receptje niet onthouden. Het is heel eenvoudig en snel te bereiden, en smaakt toch nét dat tikkeltje anders.

Zelf heb ik de scampi’s gekruid met groene viskruiden, paprika en curry, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt en in voorraad hebt. Daarenboven kan je de parelcouscous makkelijk door een alternatief vervangen: in het boek wordt quinoa gebruikt, maar ook rijst of orzo zouden het goed doen. Door te kiezen voor mini-paprika’s kreeg mijn gerecht nog wat extra vrolijkheid mee, maar ook een gewone of zo’n zoete puntpaprika is hier op zijn plaats.

Parelcouscous / www.eenlepeltjelekkers.be

Je ziet het: dit gerecht is aan te passen aan ieders keukenkast of persoonlijke voorkeur. Het is zo’n typisch basisrecept waarmee je eindeloos kan variëren. Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en (ook niet onbelangrijk) met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!

Bron: “Ik kook gezond voor mijn kind” van prof. Kristel De Vogelaere

Wat heb je nodig?

250 g parelcouscous (o.a. te koop bij Albert Heijn)
olijfolie
16 scampi’s, gepeld en ontdarmd
curry, paprika & viskruiden (of iets anders lekkers)
4 lente-uitjes, gehakt
1 rode chili, gehakt
schaaltje mini-paprika’s of 2 (punt-)paprika’s, in stukjes
1 mango, geschild en in stukjes gesneden
1 limoen
zout en peper
koriander, fijngehakt

Hoe ga je tewerk?

Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en laat uitlekken.

Ingrediënten voor parelcouscous met scampi / www.eenlepeltjelekkers.be

Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak er de scampi’s aan beide zijden goudbruin in aan.
Kruid met curry, paprika en viskruiden.
Schep uit de pan.

Scampi bakken / www.eenlepeltjelekkers.be

Voeg de lente-ui en chili toe en bak glazig.
Doe er de paprikablokjes bij en bak verder tot beetgaar.
Meng er de parelcouscous en mango onder en warm goed door.
Knijp er de limoen over uit en kruid naar smaak bij met zout en peper.
Strooi er de gehakte koriander over.

Serveer de parelcouscous met scampi en mango.

Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Parelcouscous met scampi en mango

Laat me weten wat je ervan vindt!