Parelcouscous met scampi en mango

29 november 2016 | Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten, Snel klaar

Deze parelcouscous met scampi en mango is één van onze familiefavorieten uit het boek “Ik kook gezond voor mijn kind”. Ik trakteerde jullie hier enkele weken terug al op 5 haalbare tips voor een gezond,  kindvriendelijk dagmenu, gebaseerd op de tips uit dat boek, maar ik wil jullie ook dit lekkere receptje niet onthouden. Het is heel eenvoudig en snel te bereiden, en smaakt toch nét dat tikkeltje anders.

Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Zelf heb ik de scampi’s gekruid met groene viskruiden, paprika en curry, maar kies vooral wat je zelf lekker vindt en in voorraad hebt. Daarenboven kan je de parelcouscous makkelijk door een alternatief vervangen: in het boek wordt quinoa gebruikt, maar ook rijst of orzo zouden het goed doen. Door te kiezen voor mini-paprika’s kreeg mijn gerecht nog wat extra vrolijkheid mee, maar ook een gewone of zo’n zoete puntpaprika is hier op zijn plaats.

Parelcouscous / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Je ziet het: dit gerecht is aan te passen aan ieders keukenkast of persoonlijke voorkeur. Het is zo’n typisch basisrecept waarmee je eindeloos kan variëren. Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en (ook niet onbelangrijk) met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!

Ingrediënten voor parelcouscous met scampi / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Bron: “Ik kook gezond voor mijn kind” van prof. Kristel De Vogelaere

Parelcouscous met scampi en mango / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Parelcouscous met scampi en mango

Snel klaar, kindvriendelijk, verrassend en met achteraf weinig afwas: deze parelcouscous met scampi is de perfecte weekmaaltijd!
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Aziatisch, Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • braadpan

Ingrediënten
  

  • 250 g parelcouscous o.a. te koop bij Albert Heijn
  • olijfolie
  • 16 scampi’s gepeld en ontdarmd
  • curry
  • paprikapoeder
  • viskruiden of gebruik een andere kruidenmengeling
  • 4 lente-uitjes gehakt
  • 1 rode chili gehakt
  • 2 puntpaprika's of een 10-tal mini-paprika's
  • 1 mango geschild en in stukjes gesneden
  • 1 limoen
  • zout en peper
  • koriander fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak er de scampi’s aan beide zijden goudbruin in aan.
  • Kruid met curry, paprika en viskruiden.
  • Schep uit de pan.
  • Voeg de lente-ui en chili toe en bak glazig.
  • Doe er de paprikablokjes bij en bak verder tot beetgaar.
  • Meng er de parelcouscous en mango onder en warm goed door.
  • Knijp er de limoen over uit en kruid naar smaak bij met zout en peper.
  • Strooi er de gehakte koriander over.
  • Serveer de parelcouscous met scampi en mango.
Trefwoord chili, couscous, curry, koriander, lente-ui, limoen, mango, paprika, parelcouscous, scampi
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele gezonde recepten

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Havermoutpannenkoeken met bosbessen

Ontbijten met deze havermoutpannenkoeken met bosbessen is een feestje: het beslag is smeuïg en de smaak zacht en fris, waardoor je ze naar hartelust kan combineren. Zelf geef ik er meestal vers fruit bij, maar niets belet je om ze royaal te overgieten met ahornsiroop...

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Eenvoudige stoofpot van schelvis met grijze garnalen

Vandaag heb ik voor jullie een eenvoudige stoofpot van schelvis met seizoensgroenten en grijze garnalen klaarstaan. Makkelijk te maken met herkenbare ingrediënten, en toch niet te zwaar of vet: alvast een toppertje voor de maand september! Maandag werd de Vis van het...

Salade met scampi, perzik en basilicum

Salade met scampi, perzik en basilicum

Zonnige dagen vragen om lichte gerechten. Deze salade met scampi, perzik en basilicum is alvast kandidaat om je weekend op te vrolijken. De combinatie van zoete scampi met zoute ham, bittere blaadjes en een pittige dressing maakt meteen alle zintuigen wakker. En de...

2 Reacties

  1. Chris

    Een vraagje, parelcouscous is dat gewone of toch andere? mvg Chris

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Parelcouscous is een stuk grover dan gewone. Je kan uiteraard ook gewone gebruiken, of quinoa, rijst, orzo, …

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest