Mimosa met bloedsinaasappel

31 december 2016 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Home thema, Recepten

Met oudejaarsavond in het vooruitzicht serveer ik jullie vandaag een cocktail. Hoewel ik enorm van “het pure spul” hou, mag het met de feesten wel eens wat origineler. Deze mimosa met bloedsinaasappel past helemaal bij het seizoen, smaakt lekker fris en wekt de smaakpapillen. Hij ziet er daarenboven prachtig uit, met zijn kleuren van een zomerse zonsondergang, en het felgroene detail van de munt.

Mimosa met bloedsinaasappel / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Cocktails zijn niet mijn sterkte, en dus hou ik het meestal bij een vrij eenvoudige combinatie. Champagne en sinaasappelsap: het is geen zelfbedacht concept, maar het werkt wél. Door bloedsinaasappel te gebruiken en het geheel af te werken met wat granaatappel, krijg je toch een verrassend resultaat.

Met deze heerlijke glaasjes laat ik jullie het nieuwe jaar ingaan. Ik wens jullie van harte leuke feesten toe, en al het beste voor het nieuwe jaar. Zelf heb ik weinig voornemens, alleen dan misschien om af en toe eens op de rem te gaan staan, meer tijd te nemen, mezelf minder druk op te leggen, en gewoonweg te genieten. Maar daarover lezen jullie in mijn volgende bericht meer.

Beste wensen voor een spetterend nieuwjaar! 

Mimosa met bloedsinaasappel / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Mimosa met bloedsinaasappel

Deze mimosa met bloedsinaasappel ziet er prachtig uit, met zijn kleuren van een zomerse zonsondergang en het felgroene detail van de munt.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Belgisch
Porties 6 glazen

Equipment

  • 6 champagneglazen

Ingrediënten
  

  • 350 ml rosé schuimwijn cava of champagne
  • 350 ml bloedsinaasappelsap
  • 75 ml grand marnier
  • enkele blaadjes munt
  • granaatappelpitjes van 1 granaatappel
  • zeste van sinaasappel

Instructies
 

  • Meng de schuimwijn met het sinaasappelsap en de grand marnier.
  • Proef en voeg eventueel extra sap of schuimwijn toe naar smaak.
  • Snijd de meeste muntblaadjes fijn, hou er enkele apart voor de afwerking.
  • Verdeel de granaatappelpitjes over de glazen.
  • Giet er het schuimwijn-sinaasappelmengsel bij.
  • Strooi er wat fijngesneden munt over.
  • Werk af met sinaasappelzeste en achtergehouden muntblaadjes.
  • Serveer de mimosa met bloedsinaasappel.
Trefwoord cava, cocktail, feestdagen, feestrecept, sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele feestrecepten

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Oh ja, hier zijn we dan met het grote Een lepeltje lekkers feestmenu 2023! Het is altijd fijn om voor de samenstelling van mijn feestmenu eens door de recepten te gaan die ik hier door de jaren heen verzameld heb. En dat zijn intussen 10 volle jaren... Ik kan het...

Chowder met kabeljauw en langoustine

Chowder met kabeljauw en langoustine

Dit jaar heb ik voor een hoofdgerecht met vis gekozen om mijn kerstmenu af te werken. Deze chowder met kabeljauw en langoustine is een feestelijk gerecht, dat verfijnd smaakt en er prachtig uitziet. Werk af met wat zeekraal, viseitjes en een bladerdeegkoekje, en je...

Taart met veenbessen en sinaasappel

Taart met veenbessen en sinaasappel

Deze taart met veenbessen en sinaasappel past perfect bij kerst: de bodem is heerlijk kruidig door toevoeging van gember en kaneel, de veenbessen zorgen voor wat zoetigheid, en de frisse roomtopping maakt het geheel luxueus en smeuïg. Afwerken met extra veenbessen,...

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Deze exotische tiramisu is een originele variant van de klassieker. De koekjes worden geweekt in een mengsel van kokosmelk en witte rum, de mascarpone krijgt een vleugje limoen mee, en tussen de lagen komen fijne blokjes mango, passievruchtenpulp en geroosterde kokos....

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest