Mimosa met bloedsinaasappel

Mimosa met bloedsinaasappel / www.eenlepeltjelekkers.be

Met oudejaarsavond in het vooruitzicht serveer ik jullie vandaag een cocktail. Hoewel ik enorm van “het pure spul” hou, mag het met de feesten wel eens wat origineler. Deze mimosa met bloedsinaasappel past helemaal bij het seizoen, smaakt lekker fris en wekt de smaakpapillen. Hij ziet er daarenboven prachtig uit, met zijn kleuren van een zomerse zonsondergang, en het felgroene detail van de munt.

Cocktails zijn niet mijn sterkte, en dus hou ik het meestal bij een vrij eenvoudige combinatie. Champagne en sinaasappelsap: het is geen zelfbedacht concept, maar het werkt wél. Door bloedsinaasappel te gebruiken en het geheel af te werken met wat granaatappel, krijg je toch een verrassend resultaat.

Met deze heerlijke glaasjes laat ik jullie het nieuwe jaar ingaan. Ik wens jullie van harte leuke feesten toe, en al het beste voor het nieuwe jaar. Zelf heb ik weinig voornemens, alleen dan misschien om af en toe eens op de rem te gaan staan, meer tijd te nemen, mezelf minder druk op te leggen, en gewoonweg te genieten. Maar daarover lezen jullie in mijn volgende bericht meer.

Beste wensen voor een spetterend 2017! 

Wat heb je nodig?

Voor 6 glazen
350 ml rosé schuimwijn, cava of champagne
350 ml bloedsinaasappelsap
75 ml grand marnier
enkele blaadjes munt
granaatappelpitjes van 1 granaatappel
zeste van sinaasappel

Hoe ga je tewerk?

Meng de schuimwijn met het sinaasappelsap en de grand marnier.
Proef en voeg eventueel extra sap of schuimwijn toe naar smaak.
Snijd de meeste muntblaadjes fijn, hou er enkele apart voor de afwerking.

Verdeel de granaatappelpitjes over de glazen.
Giet er het schuimwijn-sinaasappelmengsel bij.
Strooi er wat fijngesneden munt over.
Werk af met sinaasappelzeste en achtergehouden muntblaadjes.

Serveer de mimosa met bloedsinaasappel.

Mimosa met bloedsinaasappel / www.eenlepeltjelekkers.be

Print Friendly, PDF & Email

Laat me weten wat je ervan vindt!