Linguine met tonijn en tomaat

11 november 2017 | Een lepeltje lekkers, Gezond, Home thema, Recepten, Snel klaar, Snelle pasta

Verandering is moeilijk. Dat weet elke amateur-psycholoog. Als mens zijn we ervoor gemaakt om overal structuren en routines te zoeken, en hebben we een natuurlijk afkeer van al hetgeen daarvan afwijkt. Je merkt het ook in het dagelijkse leven: als alles plots niet volgens plan verloopt, zijn we even van ons melk en hebben we tijd nodig om te weten hoe we weer verder kunnen. Ik ondervind het aan den lijve.

Linguine met tonijn en tomaat / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Intussen neem ik weer mijn eerste stapjes vooruit, aarzelend, dat wel, maar toch ook vastberaden. Deze linguine met tonijn is het resultaat van zo’n wankel experiment. Ik laste een namiddag “oefenen-met-het-fototoestel” in en besloot een pastagerecht te improviseren waar ik niet te veel werk aan had. Zo zou ik mij volledig op het beeld kunnen toeleggen.

Ingrediënten linguine met tonijn en tomaat close-up / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

En kijk, los van de foto’s waarvoor het moest dienen, is dit gerecht ook gewoon erg smaakvol. Een écht lepeltje lekkers, zou ik durven zeggen: in een handomdraai op tafel, maar toch onomwonden bijzonder. De oregano en spinazie zorgen voor het verrassingseffect. De beelden zijn donkerder en warmer dan jullie van mij gewoon zijn, maar ik hoop dat ze jullie toch zin geven om dit bescheiden avondmaal zelf ook eens te proberen.

Linguine met tonijn en tomaat / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Linguine met tonijn en tomaat

In een handomdraai op tafel met ingrediënten die iedereen in huis heeft: deze linguine met tonijn en tomaat is hét perfecte avondmaal.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Kooktijd pasta 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Equipment

  • kookpot
  • sauteerden

Ingrediënten
  

  • 300 g linguine
  • olijfolie
  • 1 ui schoongemaakt en fijngesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 1 courgette zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 300 g gemengde tomaten kerstomaten gehalveerd, grotere exemplaren in stukjes gesneden
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 blikje tonijn in eigen nat 160 g, duurzaam gevangen
  • 100 g babyspinazieblaadjes
  • 5 takjes oregano alleen de blaadjes
  • peper en zout
  • 1 handvol pijnboompitten geroosterd

Instructies
 

  • Kook de linguine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af maar bewaar één pollepel van het kookvocht.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur.
  • Stoof er ui en look in aan tot glazig.
  • Verhoog het vuur, voeg de courgette toe en bak even mee.
  • Voeg ook de tomaten toe en stoof mee tot de tomaten hun vocht beginnen afgeven.
  • Blus met witte wijn en kookvocht van de pasta.
  • Voeg tonijn en spinazie toe.
  • Roer de linguine en oregano door het tonijnmengsel.
  • Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over 4 borden.
  • Werk af met pijnboompitten.
  • Serveer de linguine met tonijn en tomaat.
Trefwoord courgette, pasta, spinazie, tomaat, tonijn
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele snelle pasta’s

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pasta met courgette en scampi

Pasta met courgette en scampi

Met deze pasta met courgette en scampi scoor je altijd: hij brengt de laatste zomeroogst op tafel in een gerecht dat echt iedereen lust. Je zet hem daarenboven in een half uurtje op tafel, maar krijgt dankzij de royale hoeveelheid look en peterselie toch een ware...

Pastasalade met pesto, kip en burrata

Pastasalade met pesto, kip en burrata

De beste recepten ontstaan dikwijls per ongeluk. Dat is met deze pastasalade met pesto, kip en burrata niet anders. Ik maakte dit voor het eerst met een hele rits koelkastrestjes. Ik had nog een overschotje pesto, een stuk gebraden kip en wat groenten liggen. Ik...

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Pasta met witlof, Oud Brugge en bacon

Buiten is het lente, maar in de groentetuin laten het nieuwe seizoen nog wat op zich wachten. Het zijn toch vooral de laatste kolen en knollen die de schappen sieren. En dus komt het erop aan om creatief aan de slag te gaan met de nog beschikbare wintergroenten....

2 Reacties

  1. ohladybake

    ziet er heel lekker uit!
    en je fotonamiddag is geslaagd want de foto’s zijn prachtig
    liefs

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest