Kip met Pernod en venkel

Er zit steeds meer tijd tussen mijn blogposts, zo lijkt. Hoe dat komt: geen idee. Is het door het mooie weer van de voorbije weken? Of door de vakantie? Of door de nieuwe job, zoals ik eerder al eens postte? Ik weet het eigenlijk niet. Eén ding is zeker: het ligt níet aan een writers block, of gebrek aan interesse voor mijn blog. Integendeel. Ik heb de laatste tijd al heel wat lekkers gekookt, hou mij meer en meer bezig met styling en fotografie, en ook het schrijven ben ik nog lang niet beu. Misschien moet ik er niet teveel achter zoeken en gewoon schrijven als ik daar de kans toe heb. Zoals nu, over dit recept van kip met Pernod, dat ik deze week bereidde. Aromatisch en geurig doet het je meteen denken aan een Franse bistro: ideaal voor de zomermaanden!

Bron: Libelle Lekker, juli 2014

Wat heb je nodig? 

100 ml Pernod of pastis
olijfolie
1 chilipeper, fijngehakt
4 teentjes look, geperst
1/2 kl saffraan
een scharrelkip, in 6 stukken gesneden (of gebruik enkel kippebouten)
2 uien, in ringen gesneden
4 tomaten, ontveld en zaadjes verwijderd, in blokjes
1 venkelknol, harde kern verwijderd, in blokjes, loof bewaard voor de afwerking
6 aardappelen, geschild en in grove stukken
250 ml kippenbouillon
peper en zout

Hoe ga je tewerk? 

Begin de avond van tevoren.
Meng in een ondiepe schaal de Pernod met een flinke scheut olijfolie, chilipeper en look. Roer er ook de saffraan door.
Leg de stukken kip erin, wrijf ze goed in met de marinade, dek af en zet tot de volgende dag koel weg.IMG_5103

Stoof de uien glazig in een scheutje olijfolie.
Voeg er de kip aan toe en laat een beetje bruinen.
Giet de marinade erbij.
Voeg ook de venkel en tomaten toe aan de pan.IMG_5104Laat 20 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de aardappelen bij de kip, en giet er ook de kippenbouillon bij. (gebruik een pan die groot genoeg is, dus niet zoals de mijne ;)). IMG_5106Zet het deksel op de pan en laat nog 20 minuten zachtjes koken.
Kruid bij met peper en zout.
Werk af met een beetje venkelgroen.Kip met pernod en venkel

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat me weten wat je ervan vindt!