Gevulde champignons met kruidenkaas

6 januari 2014 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Klein maar fijn… de perfecte omschrijving voor dit feesthapje. Veel moet je er niet voor in huis halen, duur is het niet, je hebt geen speciale culinaire talenten nodig om het te maken (letterlijk kinderspel ;-)), edoch… smaakt het perfect bij een glaasje champagne. Ik heb al heel wat hapjes gemaakt, al heel wat receptjes uitgeprobeerd, maar niets is zo complementair met een coupe bubbels als dit. Proberen dus!

Dit is voldoende voor ongeveer 20 hapjes. 

Wat heb je nodig? 

250 g champignons (middelgrote)
100 g kruidenkaas (type philadelphia)
4 sneetjes smeltkaas met cheddar (type ziz of la vache qui rit)

Hoe ga je tewerk? 

Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de champignons schoon.
Verwijder de steeltjes.


Vul elke champignon met een koffielepel kruidenkaas.


Leg er een stukje smeltkaas op.


Zet de champignons een kwartiertje in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveer als lepelhapje bij een glaasje bubbels.

1 Reactie

  1. veerle

    Opvolging verzekerd !!!!
    Groetjes
    Veerle

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest