Wat een jaar is het geweest voor Een lepeltje lekkers… Ik startte 2015 als Lieziepeasy met een dikke 200 likes op mijn Facebookpagina. Op 5 mei waagde ik de stap naar een eigen domein mét een nieuwe naam, en 8 maand later staan er intussen al meer dan 1700 duimen op de teller. Ook de rechtstreekse volgers hier (via mail of RSS) en op mijn Instagram werden meer dan verviervoudigd. En ik kreeg zelfs kliks via mijn Pinterest-account, wat toch redelijk opvallend is, als je weet dat dit nog niet zo lang geleden is…

Een lepeltje lekkers in 2015
  • Pin

Daarnaast kruisten heel wat leuke samenwerkingen en acties mijn pad. Ik schreef een goed gesmaakte gastpost voor Leuke Wereld over hoe je van je kinderen echte smulpapen maakt, ik volgde een workshop foodfotografie bij dé Simone in Nederland, leerde heel wat sympathieke mede-bloggers kennen (zoals Peggy, Myriam, Claudia, Anniek, Julie, Marieke, Thomas, Frank en Yves), won een Foodsaver vacuümmachine met een gerecht met banaan én varkensvlees (?!), mocht de boekvoorstelling van Sofie Dumont bijwonen, werd genomineerd voor een Weekend Blog & Digital Award en verscheen zelfs in de boekskes

Eén ding is zeker: zonder jullie steun zou ik dit nooit hebben kunnen meemaken. Nu het jaar op zijn laatste benen loopt, lijkt het mij niet meer dan gepast om dat nog eens in de verf te zetten. Zonder jullie enthousiasme, de berichtjes, de leuke reacties, de duimen in de lucht en het medeleven was Een lepeltje lekkers niet wat het nu is. Ik kan jullie dan ook niet genoeg bedanken.

Ik wens jullie alvast een spetterend 2016. Dat je wensen mogen uitkomen, dat jij en al wie je dierbaar is gezond mag zijn, en dat jullie samen de tijd vinden om af en toe eens rustig te gaan zitten en te genieten van een zelfgemaakt “lepeltje lekkers”.

Ik sluit 2015 af met een feesthapje van garnalen-mangosalsa. Omdat dat nu eenmaal bij oudejaar hoort. Omdat het zo lekker is. En omdat het een typisch lepeltje lekkers is: snel en makkelijk te maken, maar toch verrassend, mooi en vooral érg smaakvol.

Gelukkig nieuwjaar liefste lezers! ♥ ♥ ♥

Wat heb je nodig?

1/2 rijpe mango
2 pijpajuintjes
1/2 rode chili
sap van 1 limoen
handvol koriander, fijngehakt
100 g gekookte roze garnalen (of scampi)
peper en zout
30-tal cassavechips (o.a. bij Delhaize en Albert Heijn, kan je ev. vervangen door kroepoek, of serveer de salsa in lepeltjes)

Hoe ga je tewerk?

Snij de mango in dobbelsteentjes en de pijpajuin in dunne schuine schijfjes.
Hak de chili zeer fijn.
Meng mango, pijpajuin en chili, en voeg naar smaak limoensap toe.
Meng er de koriander door.

Garnalen in mangosalsa mengen
  • Pin

Snij de garnalen in kleine stukjes en meng ook door de mangosalsa.
Proef en kruid bij met peper en zout.
Lepel de salsa op de cassavechips.

Serveer de garnalen-mangosalsa.

Garnalen-mangosalsa
  • Pin

Nog enkele feestrecepten

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Een lepeltje lekkers feestmenu 2023

Oh ja, hier zijn we dan met het grote Een lepeltje lekkers feestmenu 2023! Het is altijd fijn om voor de samenstelling van mijn feestmenu eens door de recepten te gaan die ik hier door de jaren heen verzameld heb. En dat zijn intussen 10 volle jaren... Ik kan het...

Chowder met kabeljauw en langoustine

Chowder met kabeljauw en langoustine

Dit jaar heb ik voor een hoofdgerecht met vis gekozen om mijn kerstmenu af te werken. Deze chowder met kabeljauw en langoustine is een feestelijk gerecht, dat verfijnd smaakt en er prachtig uitziet. Werk af met wat zeekraal, viseitjes en een bladerdeegkoekje, en je...

Taart met veenbessen en sinaasappel

Taart met veenbessen en sinaasappel

Deze taart met veenbessen en sinaasappel past perfect bij kerst: de bodem is heerlijk kruidig door toevoeging van gember en kaneel, de veenbessen zorgen voor wat zoetigheid, en de frisse roomtopping maakt het geheel luxueus en smeuïg. Afwerken met extra veenbessen,...

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Exotische tiramisu met mango, passievrucht en kokos

Deze exotische tiramisu is een originele variant van de klassieker. De koekjes worden geweekt in een mengsel van kokosmelk en witte rum, de mascarpone krijgt een vleugje limoen mee, en tussen de lagen komen fijne blokjes mango, passievruchtenpulp en geroosterde kokos....

10 Reacties

  1. Peggy's Pastime

    Ik lees dit nu pas (dat is wat ze noemen een zware achterstand wegwerken bij het lezen van blogs). Ik ben ook blij hoor dat we elkaar persoonlijk hebben leren kennen. Ik vind het zelfs spijtig dat we niet ietsje dichter bij elkaar wonen, want zou het niet leuk zijn om zo om de paar weken samen iets te doen (wat koken, wat eten, wat kletsen, …). In ieder geval nog veel succes verder met je blog ! Je bent top bezig !

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Merci Peggy! En volgende week zien we elkaar sowieso!

      Antwoord
  2. Judith | myfoodblog.nl

    Wow, mooie prestatie. Ga zo door :-)!
    Dit gerecht ziet er heerlijk uit, zo lekker kleurrijk ook!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Judith!

      Antwoord
  3. ohladybake

    ook voor jouw en je familie een fantastisch 2016 gewenst
    doe zeker zo verder want ook al ben ik geen kok, ik lees leppeltje lekkers heel graag!
    vooral dan de zoetjes die hier passeren 🙂
    heel veel plezier gewenst het komende jaar!
    liefs

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Annelies! Voor jou uiteraard hetzelfde!

      Antwoord
  4. Julie Hapjesprincess

    Super Annelies !!!! Het blogleven levert soms leuke dingen op he 🙂
    Jouw foto’s zijn zo mooi geworden. Hoe doe je het toch? Geef je me nog eens wat tips mee?
    Ik heb het zo druk met vanalles en nog wat dat ik eigenlijk niet zoveel tijd meer heb om foto’s van mijn eten te nemen. In de zomer ging het een stuk vlotter. Nu moet ik er teveel moeite voor doen en het komt er dan niet meer van ….
    Groetjes Julie

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt voor het complimentje Julie, dat doet deugd! Ik kijk alvast uit naar ons etentje in januari!
      Ik vind de foto’s nu ook een stuk lastiger hoor. Ik probeer zoveel mogelijk overdag te fotograferen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd…

      Antwoord
  5. Marinette

    Hallo Annelies,
    Vooreerst dank voor al dit lekkers van de voorbije maanden.
    Dit hapje maak ik zeker met nieuwjaar en nadien ook nog.
    Onze beste wensen voor een goed eindejaar en een fantastisch culineer nieuw jaar 2016.
    Veel goeds voor je gezin.
    Marinette en Eric

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Marinette! Ook voor jullie en de kinderen een spetterend 2016 gewenst!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest