Fusilli met broccoli, worst en pecorino

Vorige maand mocht ik dankzij Barilla, het nummer 1 pastamerk van Italië, de verrassende keuken van Venetië leren kennen. Samen met mijn man trok ik 3 dagen naar de laguna. We verbleven in één van de meest authentieke wijken, Cannaregio, op slechts enkele minuten wandelen van de Rialtobrug. Het werd een superleuke citytrip: 3 dagen zon, prachtige architectuur, gezellige pleintjes en natuurlijk héérlijk eten. Vooral de spaghetti vongole die ik op de laatste dag at in Impronta zal mij nog lang bijblijven…

Venetië met Barilla / www.eenlepeltjelekkers.be

Pasta komt hier wekelijks minstens één keer op tafel. Het is zo’n makkelijk product: snel klaar en het smaakt altijd. Barilla is daarenboven échte Italiaanse kwaliteitspasta: je kookt hem altijd perfect al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, en hij plakt ook helemaal niet. Daarenboven kan je hem in oneindig veel maten en kleuren kopen. Hier nam ik fusilli, en combineerde hem met broccoli en worst.

Barilla fusilli met broccoli, worst en pecorino - www.eenlepeltjelekkers.be

Wil je ook wel eens de traditionele keuken van “la mamma” leren kennen in Italië zelf? Dan heb ik goed nieuws, want dankzij Barilla mag ik maar liefst drie (!) 3-daagse verblijven in Italië weggeven aan mijn Belgische lezers! Drie gelukkige winnaars krijgen elk een speciale Barilla smartbox, goed voor 2 overnachtingen voor 2 personen met ontbijt en een heerlijk diner, op één van de 15 verschillende bestemmingen, en dat tot en met 31 december 2016. Wat moet je nu doen om kans te maken op deze prachtige prijs?

  1. Deel op je Facebookprofiel je favoriete pastagerecht met een foto, en vertel erbij waarom dit je favoriet is.
  2. Tag daarbij Een lepeltje lekkers (@eenlepeltjelekkers.be), vermeld #metbarillanaaritalië en zorg dat de privacy van dit bericht op “openbaar” is ingesteld.
  3. Schrijf je in op de mailinglijst van Een lepeltje lekkers (als dat nog niet gebeurd is).

Meedoen kan vanaf vandaag tot en met 11 oktober 2016 middernacht. Dan kies ik de drie leukste, pakkendste of lekkerste reacties uit. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Veel succes!

Deze fusilli met broccoli, worst en pecorino is alvast één van mijn persoonlijke favorieten: smaakvol, snel, troostend en een echte allemansvriend: de perfecte familiemaaltijd voor een frisse herfstdag.

Het reglement van de wedstrijd kan je hier nalezen.

Wat heb je nodig?

400 g fusilli
8 chipolata’s
olijfolie
chilivlokken
1 el provençaalse kruiden
2 broccoli’s
250 g ricotta
250 ml (lichte) room
2 eieren
75 g pecorino, geraspt
20-tal takjes platte peterselie, fijngehakt
peper en zout
25 g geraspte pecorino om af te werken
extra peterselie om af te werken

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de fusilli gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bewaar 1 pollepel van het kookvocht en giet af in een vergiet.

Snijd de chipolata’s in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
Bak er de worstjes goudbruin in aan.
Kruid met chili en provençaalse kruiden.
Schep uit de pan.

Broccoli fijnhakken / www.eenlepeltjelekkers.be

Verdeel de broccoli intussen in roosjes.
Hak heel fijn in een foodprocessor of blender.
Verhit een extra scheutje olijfolie in de pan.
Bak er de broccoli in aan tot glazig.

Meng in een kom ricotta, room, eieren, pecorino, peterselie en overgehouden kookvocht.
Roer door de broccoli.
Meng er ook de worst en pasta door.
Kruid bij met peper en zout en schep in een ovenschaal.

Pecorino over pasta verdelen / www.eenlepeltjelekkers.be
Bestrooi met de overige pecorino.
Schuif in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.

Werk af met extra peterselieblaadjes.

Serveer de fusilli met broccoli, worst en pecorino.

fusilli met broccoli, worst en pecorino

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Fusilli met broccoli, worst en pecorino

  1. Wat een toffe wedstrijd! Wij zijn grote pastafans dus ik doe zeker mee! Duimen omhoog en kaarsjes aan ? Jouw pastarecept ga ik ook eens maken! ☺️

  2. Naar Venetië, je meent het.
    Ik moet dringend mooie foto’s van mijn eten leren maken (en Barilla nog eens in huis halen, mijn ‘stoute’ portemonnee durft nogal eens naar winkelmerken te grijpen. Foei!)

  3. mooi recept Annelies! en zeker met die pecorino kaas….heerlijke kaas om je gerechten mee af te werken
    en hier komt alleen maar Barilla in huis…de beste pasta ooit.
    ik doe een gok om 1 van de 3 in de wacht te slepen…wie weet

  4. dat zou hier ook heel erg in de smaak vallen! wij eten heel vaak pasta en vrijwel altijd van Barilla (de penne piccolini omdat die zo handig zijn voor een kind om te eten, t is een reden als een andere hé). ik zou de broccoli misschien deels heel laten want dat is één van Nina’s favorieten. Herinner je dat ik je ooit om raad vroeg hoe ik haar stukjes moest leren eten? ik ben daar met verve in geslaagd – ze eet zowat alle groenten graag.
    Prachtige wedstrijd, ik doe erg graag mee… fingers crossed!

Laat me weten wat je ervan vindt!