Eton mess

One small step for the home cook, one giant leap for the taste buds.

Je haalt een vijftal ingrediënten in huis, je mengt, snijdt en klopt wat, je schikt, nippend van een wit wijntje, het geheel als een roodwit stilleven in een glaasje… Et voilà, je showstopper dessert is klaar! Vrienden die over de vloer komen zullen zich afvragen hoe je zo’n goddelijke goodness in elkaar hebt kunnen flansen, kinderen staan aan je rok te trekken en “Nog! Nog!” te schreeuwen, en je wederhelft lepelt stil genietend z’n glaasje leeg.

Maak dit weekend eens een “eton mess” en verval net als ik in superlatieven.

You’re welcome.

Wat heb je nodig? 

IMG_4517

500 g aardbeien
4 kant-en-klare merengues van de bakker
2 dl room van min. 35% vetgehalte
vanillestokje
bloemsuiker
ev. enkele blaadjes munt
ev. een beetje citroensap
ev. een beetje likeur, zoals fraise de bois, cointreau, triple sec

Hoe ga je tewerk? 

IMG_4515

Schraap de zaadjes uit de vanillestok.
Klop de room lobbig en voeg er de vanillezaadjes aan toe.
Zoet naar smaak met bloemsuiker.

IMG_4518

Spoel de aardbeien en snij in grove stukken.

Meng ze eventueel met wat fijngesneden muntblaadjes, citroensap en/of likeur. Zelf kies ik meestal voor de meest eenvoudige variant, zonder deze toevoegingen, maar doe vooral wat je zelf het lekkerste vindt.

Verdeel eerst een beetje aardbeien over de glazen.
Schep er wat slagroom op en verkruimel daarover nonchalant een halve merengue.
Herhaal en bestrooi royaal met merenguestukjes.

Sit back, relax and enjoy.

IMG_4519

Print Friendly

Laat me weten wat je ervan vindt!