Courgetti pad thai met scampi

Courgetti pad thai met scampi / www.eenlepeltjelekkers.be

Noedels van groenten zijn een echte hype. Je ziet ze tegenwoordig in alle vormen en kleuren. Bij sommige supermarkten vind je ze zelfs kant-en-klaar in de rekken. Ik ben zelf ook wel mee met deze trend: verrassend, origineel én een heel stuk lichter dan de traditionele variant van pasta. In de begindagen van mijn blog maakte ik al eens een gerecht met pesto en scampi. Dit keer ging ik voor een Aziatische toets: courgetti pad thai.

Ik ben best wel een beetje fier op deze creatie: ik moet zeggen dat mijn saus de traditionele versie die ik in Thailand proefde, zeer goed benadert. En hij is zo simpel te maken dat je echt nóóit meer een flesje mag kopen (of goed dan, één keer, voor als je écht geen tijd hebt ;)). Als je jouw courgetti pad thai rijkelijk afwerkt met pinda’s, chili, gefrituurde uitjes en koriander waan je je echt in een exotisch oord. Bij mij brengt de smaak mij in gedachten meteen terug naar een diner bij zonsondergang op een paradijselijk strand in de thuisbasis van deze pad thai.

Hou er rekening mee dat courgettes altijd wat vocht afgeven als je ze verwarmt. In dit geval vind ik dat niet zo erg, omdat je dan gewoon extra saus krijgt. Wil je dit toch vermijden, dat moet je de courgetti rauw houden. In de saus gaat er een flinke hoeveelheid gembersiroop: deze vind je in flesjes in de supermarkt, of je kan ook de siroop die bij stemgember zit, gebruiken. Vloeibare honing is eventueel een goeie vervanger. Sriracha tenslotte vind je in de Aziatische supermarkt, maar ook bij Delhaize en Albert Heijn.

Wat heb je nodig?

2 courgettes
arachideolie
2 teentjes look, geperst
4 lente-uitjes, in fijne ringetjes gesneden
1 rode chili, fijngehakt
2 cm gember, geraspt
24 scampi’s, gepeld op de staart na
200 g sojascheuten
200 g peultjes, in reepjes gesneden
2 eieren
1 bos koriander, gehakt

Voor de saus
6 el gembersiroop
2 el vissaus
sap van 1 limoen
1 tl sriracha saus

Voor de afwerking
lente-ui, in schuine ringetjes
rode chili, fijngehakt
pinda’s, grof gehakt
gefrituurde uitjes
enkele blaadjes koriander
limoenpartjes

Hoe ga je tewerk?

Snijd de courgette in noedels.
Meng alle ingrediënten voor de saus.

Courgetti / www.eenlepeltjelekkers.be

Verhit een flinke scheut arachide-olie in de wok.
Voeg look, lente-ui, chili en gember toe en bak 1 minuut.
Voeg de scampi toe en bak opnieuw 1 minuut tot ze niet meer glazig zijn.

Groenten toevoegen / www.eenlepeltjelekkers.be

Voeg de groenten toe en wok tot ze beetgaar zijn.
Schuif ze naar één kant van de wok en breek de eieren aan de andere kant.
Roer tot ze gestold zijn.
Roer er nu ook de courgetti en saus door en warm goed door.
Strooi er de koriander over.

Verdeel de pad thai over vier borden.
Werk af met de garnituur en geef er limoenpartjes bij.

Serveer de courgetti pad thai met scampi.

Courgetti pad thai met scampi / www.eenlepeltjelekkers.be

Print Friendly

4 thoughts on “Courgetti pad thai met scampi

  1. Hallo,
    Ziet er heel lekker uit maar waar haal je sriracha saus ? of kan je dat vervangen door iets anders ?
    Alvast bedankt voor je reactie en doe zo voort met lepeltje lekkers, ik vind er steeds inspiratie !
    Groetjes
    Katrien

Laat me weten wat je ervan vindt!