Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

Ik weet niet waarom ik steeds naar jou terugkeer. Het is duidelijk dat we niet bij elkaar passen, en dat je niet goed voor mij bent. Je staat me zo weinig toe, je hebt zoveel regeltjes. Je ontziet me niet. En elke keer als ik je verlaat, heb ik daar na een paar maanden alweer spijt van en sta ik weer voor je klaar. Begin ik weer met volle moed. Heb ik er weer alle vertrouwen in. En toch…

Jij, lief dieet, jij zal nooit mijn beste vriend worden. Je laat me te weinig toe. En dus probeer ik je te “pimpen”. Ga ik maar op zoek naar extra’s om je plezanter te maken. Zoals in deze bloemkoolcouscous met gerookte zalm bijvoorbeeld! De calorieën blijven binnen de perken omdat je geen koolhydraten binnenkrijgt, maar de smaak laat niet vermoeden dat je hier “light” aan het eten bent: een echt verwengerecht, en dat op een gezonde en lichte manier.

Wat heb je nodig?

1/2 bloemkool
1/2 komkommer
1 frisure appel, bijv. Kanzi
1 avocado
3 lente-uitjes
2 sneden gerookte zalm
1/2 granaatappel, alleen de pitjes
50 g jonge slablaadjes (ik nam veldsla en rode biet)
4 takjes munt, enkel de blaadjes, fijngehakt
versgemalen peper

Voor de dressing
1 el sushi-gember + 2 el van het vocht
2 el citroensap
2 kl sesamolie
4 kl (hazel)notenolie

Hoe ga je tewerk?

Bloemkoolcouscous makenVerdeel de bloemkool in roosjes en doe in de blender.
Bloemkoolcouscous makenHak fijn tot je de textuur van couscous bekomt.

Komkommer fijnsnijdenSnij de komkommer, appel en avocado in blokjes.
Besprenkel met citroensap.
Snij de lente-ui in schuine, fijne stukjes.
Snij de zalm in reepjes.
Meng alles met de bloemkoolcouscous.
Groentjes mengen met bloemkoolcouscousRoer er de granaatappelpitjes, slablaadjes en fijngehakte munt door.

Maak de dressing.
Groentjes mengen met bloemkoolcouscousSnijd de sushi-gember fijn.
Meng in een kommetje met het vocht, citroensap, sesam- en notenolie.
Roer door de salade.
Kruid bij met peper.

Serveer de bloemkoolcouscous met gerookte zalm.Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Bloemkoolcouscous met gerookte zalm

  1. Vandaag in lichtelijk gewijzigde versie gegeten, ik had de ingrediënten voor de dressing nl niet in huis.
    Ik gebruikte dus gewoon fijn gesneden gember om ertussen te strooien, wat ook lekker was.
    Dit is voor herhaling vatbaar !

Laat me weten wat je ervan vindt!