Aziatische vis met paksoi

23 november 2013 | Aziatisch, Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

Maandag heb ik een Aziatisch geïnspireerd “gerechje” op het menu gezet. Bedoeling was eigenlijk om zalm te gebruiken, maar als deel van operatie “diepvries-opkuis” heb ik rogfilets genomen. Op zich leent de vis zich vrij goed tot dit soort gerechten, omdat hij vrij vlezig is. Maar doordat hij een heel stuk dunner is dan een zalmfilet, had ik hem wel wat te lang laten marineren, waardoor hij een beetje zout uitgevallen is.

Paksoi had ik nog niet zo veel klaargemaakt, maar ik vind het best een lekkere groente, zo snel gewokt met een stevige kruiding. Gewoon an sich heeft dat ding trouwens niet zo heel veel smaak, dus het kan wel wat verdragen van smaakmakers. Ik gebruikte look, chili, gember en sojasaus: een schot in de roos!

Wat heb je nodig?

4 visfilets, zalm of rog (in dit laatste geval de vis maar 5 minuutjes laten marineren, wat dus ook wilt zeggen dat je je grill sneller moet beginnen voorverwarmen)
sojasaus
honing of rietsuiker
2 teentjes look
1 paksoi
arachideolie
sesamolie
verse gember (naar smaak)
1 rode chilipeper
(volle) rijst

Hoe ga je tewerk? 

Maak een papje van 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 geperst teentje look. 

Bestrijk hiermee de vis en laat 15 minuutjes marineren.

Verwarm intussen de grill voor.

Was de paksoi en snijd in beetklare stukjes.
Grill intussen de vis een tiental minuutjes en kook de rijst. 

Verwarm de wok met een beetje arachide-olie en een drupje sesamolie. 
IMG_7006
  • Pin
Roerbak de gesneden chili samen met de look en de geraspte gember tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de paksoi toe en wok een 7-tal minuutjes tot beetgaar.

Voeg aan het einde van de baktijd twee eetlepels sojasaus toe.
Proef en kruid eventueel bij.

Serveer de gegrilde vis met de paksoi en rijst.

Nog enkele Aziatische recepten

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Vandaag heb ik deze kleurrijke Azatische gravad lax met komkommersalade en mirindressing voor jullie klaarstaan. Dat is een licht voorgerecht dat de smaakpapillen wakker schudt en doet verlangen naar méér. Perfect dus om je feestmenu op gang te trekken. Ik heb hier op...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

Thaise soep met kip en rijstnoedels

Thaise soep met kip en rijstnoedels

Een Thaise soep met veel groenten, flinterdunne reepjes kip en zachte rijstnoedels: daarmee zou ik elke dag willen lunchen! Zoet, zuur, zout en pittig vullen elkaar perfect aan in deze vullende maaltijdsoep. Maar toch is het soepje heel eenvoudig te bereiden, met...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest