Aspergewok met garnaaltjes en gerookte zalm

Aspergewok met garnalen en zalm

Ze zijn er weer! Het witte goud is aangekomen bij de groenteboer in jouw buurt: de asperges sieren de rekken en fleuren het paars-groene palet van de rapen en kolen weer op. Wat een zaligheid, die ranke elegante stengels… Mij kan je er elke dag plezier mee doen. En het leuke is dat ze nog zo veelzijdig zijn ook.

Toen ik ze in de groentewinkel zag liggen, wist ik meteen wat ik die avond op het menu zou zetten: aspergewok met grijze garnaaltjes en gerookte zalm. Dit gerecht kan ik toch wel makkelijk tot mijn top drie van lievelingsgerechten-die-nog-snel-klaar-zijn-ook rekenen. Het recept heeft mijn mama ooit eens meegebracht uit een kookles van de KVLV.

Je kan dit trouwens ook met groene asperges maken, maar als de witte in seizoen zijn, zie ik geen enkele reden om voor de groene te kiezen. Kies gewoon wat jij zelf het lekkerste vindt, en ik garandeer je dat dit recept je keuze alle eer zal aandoen.

Inspiratie: recept KVLV

Wat heb je nodig? 

2 bussels asperges (1 kg)
150 g pasta (ik kies meestal voor orzo of penne)
groentenbouillon
250 g sojascheuten
150 g grijze garnalen
250 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
1 dl (light) room
bieslook, fijngesneden
olijfolie
peper en zout

Hoe ga je tewerk?

Breng de groentenbouillon aan de kook.
Kook er de pasta in gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en hou warm.

Schil de asperges en breek de houtige uiteinden af.
Snij ze schuin in stukjes.

IMG_4195
Verhit de olijfolie in een wokpan en bak er de aspergestukjes in aan tot ze goudbruin zijn (best in drie à vier keren).

IMG_4196
Schep ze uit de pan en zet apart.
Voeg eventueel een extra scheutje olie toe en bak de sojascheuten in de wok.
Kruid met peper en zout.
Voeg er de asperges opnieuw aan toe, samen met de room.

IMG_4197
Zet het vuur laag en laat even inkoken.
Doe er de pasta bij en roer door.
Meng de garnalen en zalm onder de wok en neem van het vuur.
Kruid eventueel bij met peper en zout en werk af met de bieslook.Aspergewok met garnalen en zalm

PS: Meer zin in een Aziatische wok? Probeer dan deze frisse noedelsalade met kalkoen eens.

 

Print Friendly

Laat me weten wat je ervan vindt!